AcasăSPORTNegocieri dure pentru Rugby Championship în Australia

Negocieri dure pentru Rugby Championship în Australia

După două luni de restricţii pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, autorităţile australiene au permis reluarea competiţiilor sportive naţionale, dar cele internaţionale rămân încă incerte din cauza transporturilor şi a controalelor de la frontiere.

Cu toate acestea, federaţia australiană de rugby insistă pe lângă oficialii guvernamentali să permită Noii Zeelande, Africii de Sud şi Argentinei să intre în ţară într-o ”bulă” pentru a participa la o formulă concentrată a competiţiei Rugby Championship spre sfârşitul anului, relatează Reuters.

”Explorăm împreună cu guvernul Australiei dacă putem face un nod de operaţiuni aici în Australia şi să zburăm către toţi membrii SANZAAR (organizatorul Super Rugby şi Rugby Championship), care se află în bule de pregătire, care pot sta în carantină efectiv şi care pot juca în competiţie”, a declarat Rob Clarke, director executiv interimar al Rugby Australia. SANZAAR cuprinde federaţiile de rugby din Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Argentina.

Oficialii din Australia şi Noua Zeelandă discută de săptămâni întregi despre deschiderea unei bule ”trans-Tasmania” de călătorii fără restricţii între cele două ţări, care au reuşit să menţină pandemia de coronavirus sub control.

author avatar
Nicole Ionescu
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger