AcasăSPORTNationala Republicii Dominicane, condusa de o romanca din Cluj

Nationala Republicii Dominicane, condusa de o romanca din Cluj

Irina Pop, una dintre cele mai inalte jucatoare de la Campionatul Mondial

Pe langa jucatoarele selectionate de Gheorghe Tadici, iubitorii handbalului au ocazia sa o vada la lucru, gratie Campionatului Mondial feminin din Serbia, si pe Irina Pop, jucatoare care reprezinta Republica Dominicana.

Irina Pop, una dintre cele mai inalte jucatoare de la Campionatul Mondial

Descoperita la Viitorul Cluj de catre profesorul Corneliu Misaila – cel care le-a dat handbalului si pe Mihaela Tivadar sau Oana Chirila – interul Irina Pop a avut ocazia sa plece in Spania pentru a studia la Facultatea de Arhitectura din Lleida. Profitand ca universitatea avea inscrisa o echipa de handbal feminin in Liga Catalana, Irina a imbinat utilul cu placutul, ajungand  rapid vedeta formatiei iberice. Constienta ca are sanse minime sa ajunga in nationala Romaniei, Irina a acceptat pe loc, in 2010, propunerea de a evolua pentru Republica Dominicana. Iar de atunci reprezinta cu succes nationala venita din Insulele Caraibe. Romanca a ajuns sa castige Jocurile Panamericane in 2011 si este cea mai experimentata jucatoare din lotul cu care Republica Dominicana s-a prezentat la Campionatul Mondial din Serbia.

In ciuda celor sapte goluri marcate in primele doua meciuri de interul stanga clujean, trupa antrenata de sarbul Miroslav Vujasinovic a inregistrat infrangeri clare: 21-44 cu Olanda si 10-27 cu Franta. Interesant este ca Irina Pop nu este prima sportiva de la noi care reprezinta o tara straina la un Mondial de handbal feminin. Mihaela Ciobanu a jucat pentru Spania in 2009 si 2011, iar Simona Spiridon a evoluat pentru Austria, in 2009.

author avatar
Cristi Ionita
490 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger