AcasăSPORTNaționala - în piuneze

Naționala – în piuneze

E din ce în ce mai rău la națională. Se duce de tot bucuria calificării la Euro, când realizăm că trebuie chiar să jucăm acolo și nu avem cu cine.

Băieții au sărbătorit pe ritmuri de manele după ce au câștigat grupa în preliminarii. O fi fost oare, acesta, unicul lor target?

Începem din poartă, acolo unde portarul-vedetă al naționalei îi încălzește banca lui Oblak la Atletico Madrid. Moldovan a reușit ceea ce părea a fi transferul vieții lui, în iarnă, dar se pare că mutarea în Spania îl ține pe bară atât la club cât și la națională, unde selecționerul are nevoie de jucători cu meciuri în picioare. Astfel, la meciul cu Irlanda, în poarta tricolorilor a fost Niță, titular la Gaziantep. El a revenit la națională după o perioadă de aproape 2 ani.

Continuăm cu linia de fund. Drăgușin se luptă cu nivelul granzilor din Premier League, acolo unde a gafat urât în primul sau meci ca titular la Tottenham. Echipa sa a pierdut cu 0-3 în fața lui Fullham, iar românul a fost acuzat de greșeli fatale la fiecare dintre cele trei reușite ale adversarilor. Probabil nu este în cea mai bună formă din punct de vedere mental, iar asta ne-ar costa scump la turneul final din Germania.

În flancul stâng al apărării stăm și mai prost. Drăgușin își mai poate reveni, mai ales dacă se concentrează, dar Bancu s-a accidentat și îi face viața și mai grea lui Iordănescu jr.

România avea o variantă „bombă” pentru postul de fundaș stânga, dar din păcate a pus fotbalul pe plan secund. Este vorba despre Andrei Borza, puștiul extrem de talentat al Rapidului, care, din păcate, tinde mai mult spre o viață mondenă decât sportivă.

A făcut tot felul de prostii, cea mai recentă fiind escapada din clubul de noapte din Iași, după ce echipa sa a pierdut în fața moldovenilor de la Politehnica Iași, cu 1-3. Toate aceste lucruri îl costă scump pe Borza, pierzând șansa de a juca titular la echipa națională, la vârsta de doar 18 ani. Selecționerului i s-a pus pata pe el și dă de înțeles, pe bună dreptate, că nu poate tolera astfel de abateri disciplinare.

Un alt nume despre care s-a spus recent că ar fi o posibilă variantă de rezervă pentru Bancu este Camora. Jucătorul CFR-ului, în vârstă de 37 de ani, are într-adevăr experiența necesară pentru a face față la nivel înalt, dar asta nu e tot ce contează. Experiența este un atuu, dar de multe ori e mai mare nevoie de energia jucătorilor tineri.

Avansăm în partea de mijloc și atac, acolo unde tricolorii nu stau deloc mai bine. Vedetele FCSB-ului, Coman și Olaru, sunt complet șterși și nu creează deloc pericol. Probabil lupta pentru titlu le-a consumat toată energia.

Minunea din atacul tineretului lui Rădoi de acum 4 ani, George Pușcas, a avansat destul de la Europeanul U21 din 2020. A devenit mult mai creativ…la frizuri, că prestațiile de pe teren sunt zero.

Toate aceste minusuri s-au văzut împotriva Irlandei de Nord, o echipă care nu a reușit nici măcar calificarea la Euro 2024, și pe care România trebuia să o spulbere pe Arena Națională. Meciul s-a terminat, însă, 1-1. Practic, asta se întâmplă când ai o echipă de rezerve – nu faci față!

Ca și cum nu ar fi fost destul, s-a mai accidentat și Florin Tănase. El ar putea fi al treilea jucător care părăsește cantonamentul naționalei, din cauza accidentărilor, alături de Bancu și Vasile Mogoș.

Dacă situația este gravă, Tănase va fi absent la meciul împotriva Columbiei de pe 26 martie.

Nu ne rămâne decât să sperăm că Edi Iordănescu va fi destul de inspirat încât să încropească o echipă de care să nu ne fie rușine în Germania. Timpul de încercare este limitat, meciul cu Columbia fiind al doilea din totalul de 4 partide de pregătire pe care le are la dispoziție.

author avatar
Mihail Ioan
948 afisari

2 COMENTARII

  1. ” E din ce în ce mai rău la națională. Se duce de tot bucuria calificării la Euro, când realizăm că trebuie chiar să jucăm acolo și nu avem cu cine”.
    Jenei a facut din Steaua o mare echipa si ne-a facut fericiti cum n-am mai fost, adunand jucatori modesti dar care aveau vointa si ambitie, dorinta de a castiga si rezistenta si tenacitate si curaj si daruire si hotarare si talent si .. oarecare pricepere si tehnica si, mai ales interes. Ca mai apoi, perfectionarea, priceperea si tehnica superioare au fost sarcina lui si el a stiut ce sa faca. Si a facut-o pe Steaua, o iubire ros albastra, nemuritoare.
    La nationala nu va mai fi „din ce in ce mai rau” daca acolo nu vor fi adusi fiul regelui, cu talent, vointa, forta, tenacitate, curaj, hotarare si interes nule. Si altii si altii care joaca la .. si la o data pe an.
    Daca vrea sa fie ca tatal sau, erou, trebuie sa selectioneze fotbalisti adevarati si sa nu tina seama de nimic altceva.

  2. Sa meargă cei din ’94, ” generația de aur”, ca și așa mai trag o susa în curând. Dar, dacă cu ăștia ne-am calificat, chiar maneliști fiind, cu ei trebuie sa „defilam” , ca alții nu avem. Măcar sa se facă de caca(o) până la capăt. Vina, însă, este a voastră, ziariștii, care din regi, prinți, diamante și alte pietre nu-i scoateți, iar ei săracii sunt doar niște pietre de moară.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger