AcasăSPORTNaționala, în aer! Etapa și banca de rezerve pentru vedetele României

Naționala, în aer! Etapa și banca de rezerve pentru vedetele României

Etapele trec, iar titularii României rămân tot pe băncile de rezerve. Euro 2024 este aproape și, deși ne-am bucurat pentru calificare, cam a sosit timpul să ne punem întrebări despre cum va decurge jocul „tricolorilor” în Germania.

Radu Drăgușin este senzația momentului. Transferat în Premier League, la Tottenham, pe suma de 30 de milioane de euro, fundașul central a devenit cel mai scump jucător român din istorie. Însă, deși în Serie A a avut prestații impecabile, Drăgușin se chinuie din greu să prindă primul „11” la Spurs. Și, din păcate, nu prea reușește să facă asta!

De când a ajuns sub comanda antrenorului Ange Postecoglou, Radu Drăgușin are doar câteva minute jucate, în total sub o repriză. Situația asta în mod cert dăunează grav formei sale fizice, dar și moralului.

Se pare că disperarea tehnicianului de a-l aduce pe român la echipa lui cu orice preț a fost doar de fațadă. Dacă judecăm după șansele pe care i le oferă, putem spune că transferul urgent al lui Drăgușin la Tottenham nu a fost altceva decât ambiția lui Postecoglou de a-l câștiga pe fotbalist în fața celor de la Bayern Munchen, echipă care, constant, a plusat pentru acest transfer.

Colegul lui Drăgușin din apărarea naționalei, Andrei Burcă, stă puțin mai bine. Dar, deși el este titular, joacă în Arabia Saudită, la Al Okhdood, într-un campionat cu un nivel nu foarte ridicat.

Pe de altă parte, un alt nume cu greutate în vestiar este Horațiu Moldovan. Dar în vestiarul României, atenție, căci spaniolii de la Atletico Madrid nici măcar nu știu de existența lui!

Și chiar presa spaniolă arată câți bani dă pe Moldova prin felul în care se raportează la el – în weekend, ziariștii l-au confundat pe Moldovan cu jucătorul pe care românul l-a înlocuit după sosirea sa la Atletico Madrid. Deși în comunicatul oficial al lui Atletico apare numele lui Moldovan, jurnaliștii de la El Mundo Deportivo l-au trecut pe foaia de joc pe Ivo Grbic. Goalkeeperul croat în vârstă de 28 de ani tocmai a fost vândut în această iarnă la Sheffield United, iar în locul său Atletico l-a transferat pe Horațiu Moldovan.

Altfel, să mai spunem că goalkeeper-ul român nu are nicio secundă de joc în Spania, dar la vară va trebui să fie în cea mai bună formă pentru a apăra poarta tricolorilor.

La ceilalți titulari ne este și frică să ne uităm.

Cu siguranță ne va fi greu la Euro, cu jucători care nu au mai simțit de luni întregi fiorul unui meci important.

author avatar
Mihail Ioan
254 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri