AcasăSPORTNationala feminina va avea antrenor strain

Nationala feminina va avea antrenor strain

RATARE. Handbalistele vor ramane acasa, la vara, pe perioada JO

Presedintele Cristian Gatu ii cauta inlocuitor selectionerului care a ratat calificarea la Jocurile Olimpice. Ultima data cand solutia a venit din afara granitelor, s-a iscat un scandal monstru in handbalul romanesc!

RATARE. Handbalistele vor ramane acasa, la vara, pe perioada JO

In 2008, urmare a prestatiei jalnice de la JO disputate la Beijing, FR Handbal l-a demis pe Gheorghe Tadici, in locul temperamentalului antrenor fiind propus danezul Thomas Ryde. Acesta nici macar n-a apucat sa debuteze intr-un meci oficial, cearta iscata intre oficialii federatiei de la Bucuresti, plus unele neintelgereri cu firma care-l impresaria determinandu-l pe suedez sa refuze oferta romanilor. La patru ani distanta, presedintele Cristian Gatu vrea sa repete scenariul: un strain va conduce reprezentativa feminina! „Dezamagirea este mare, eu sunt suparat pe toata lumea, inclusiv pe mine. Se impune o schimbare de generatie, pentru ca vad ca nici motivatie nu mai exista. O sa fac o propunere pentru un selectioner care nu are treaba cu niciun club din Romania, un antrenor din afara tarii”, a anuntat fostul mare handbalist.

Favorit sa devina selectioner este Herbert Muller, care in prezent antreneaza reprezentativa feminina a Austriei. Muller are avantajul de a fi nascut in Romania, la Timisoara, din parinti nemti. Pe lista mai sunt Anja Anderssen si Peter Kovacs.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
113 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger