AcasăSPORTNationala feminina, antrenata de un Piturca al handbalului

Nationala feminina, antrenata de un Piturca al handbalului

Romania este vicecampioana europeana la handbal feminin si una dintre marile favorite ale Olimpiadei. Cu toate astea, selectionerul Tomas Ryde nu crede ca fetele vor face multi purici in Brazilia.

La plecarea spre Rio, tehnicianul suedez a declarat ca nu se gandeste la o medalie olimpica, desi mai toti specialistii vad in Neagu&co. o posibila finalista. „Cu siguranta va fi extrem de dificil la J.O., este cea mai puternica competitie din lume. Sunt 12 echipe si fiecare poate fi considerata o castigatoare. Nu avem asteptari la medalii (…), eu unul nu cred ca vom castiga noua meciuri la rand, e foarte greu. Mergem la Rio sperand ca vom avea unde sa stam, ca vom gasi ceva de mancare si ca autocarul va fi acolo sa ne duca la antrenamente. Ca profesionist, trebuie sa ai rabdare in primele trei-patru zile, sa nu te enervezi din cauza unor lucruri care nu sunt puse la punct”, a precizat Ryde, un discurs asemanator cu cel avut de Victor Piturca pe vremea cand antrena prima reprezentativa de fotbal.

Debutul Romaniei va avea loc vineri, cu Angola. Din Grupa A mai fac parte Norvegia, Muntenegru, Angola, Spania si Brazilia. Din lotul „nationalei” nu lipsesc superstarurile Cristina Neagu (cea mai valoroasa handbalista a lumii), Valentina Ardean Elisei, Oana Manea sau Aurelia Bradeanu, carora li se adauga tinerele sperante Eliza Buceschi si Laura Chiper.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger