AcasăSPORTNationala de rugby a Romaniei ar putea avea antrenor din Emisfera Sudica

Nationala de rugby a Romaniei ar putea avea antrenor din Emisfera Sudica

”Stejarii” asteapta un tehnician strain

Federatia de Rugby spera sa angajeze un antrenor strain pentru echipa nationala, dar are nevoie de sustinerea financiara a forului international.

”Stejarii” asteapta un tehnician strain

Fara Romeo Gontineac si Steve McDowall, care si-au incheiat mandatul dupa Cupa Mondiala din Noua Zeelanda, nationala de rugby a Romaniei este in cautarea unui nou selectioner. Oficialii FRR spera sa aduca un tehnician din Emisfera Sudica, pentru a favoriza importul si naturalizarea de jucatori din Fiji, Tonga sau Samoa, dar sta la mana IRB.

Romania are un rugby considerat a fi in curs de dezvoltare si primeste anual fonduri de la forul international cam un milion de lire sterline, iar conducerea Federatiei de la Bucuresti asteapta sa vada cat are de incasat in 2012 pentru a sti cat isi permite sa-i ofere salariu viitorului selectioner. Pana atunci, de echipa se vor ocupa eternii Hari Dumitras si Eugen Apjock. Primul este director de dezvoltare la FRR, director tehnic al Selectionatei Bucuresti (reprezentanta Romaniei din Challenge Cup) si antrenor pe inaintare la nationala. Apjock este antrenorul echipei Stiinta Baia Mare (campioana en-titre), antrenorul Selectionatei Bucuresti si antrenor cu treisferturile la nationala.

author avatar
Cristi Ionita
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger