AcasăSPORTNationala de rugby a Romaniei a pierdut Cupa Europeana a Natiunilor

Nationala de rugby a Romaniei a pierdut Cupa Europeana a Natiunilor

„Stejarii” au jucat sambata, in deplasare, meciul decisiv cu Georgia si aveau nevoie de un egal, minim, pentru a termina competitia pe primul loc, dar echipa noastra a pierdut, cu 9-22, disputa cu formatia gazda.

Romania a inceput bine partida de la Tbilisi, in ciuda atmosferei ostile pusa la cale de cei peste 30.000 de spectatori. „Stejarii” au condus cu 9-3, la jumatatea primei reprize, gratie a trei lovituri de pedeapsa transformate de Florin Vlaicu. Asta desi echipa noastra a trebuit sa treaca peste 10 minute de inferioritate numerica, dupa galbenul rapid incasat de Csaba Gal.

Din pacate, dupa minutul 20, lipsa de agresivitate din tabara noastra si cateva decizii ciudate ale brigazii de arbitri au inclinat terenul spre butul nostru.

Kvirikashvili a redus din diferenta gratie unei lovituri de pedeapsa, 6-9, iar Zirakashvili a marcat eseul prin care gazdele au preluat conducerea, 13-9 pentru Georgia.

Cu cateva minute inainte de finalul reprizei, Csaba Gal si Lemnaru au scapat pe un contraatac periculos, doi contra unu, insa arbitrii au intors faza fluierand „inainte” la o pasa mai mult decat corecta.

S-a facut 16-9 pentru gazde, inainte de pauza, iar in repriza a doua recitalul arbitrilor a continuat, Stelian Burcea si Vali Calafeteanu fiind eliminati temporar, dupa doua decizii cel putin discutabile.

In ciuda celor 20 de minute de superioritate numerica, georgienii nu au mai reusit sa culce balonul in terenul nostru de tinta si s-au multumit sa puncteze doar din lovituri de pedeapsa, rezultatul final fiind Georgia – Romania 22-9.

Georgia isi asigura astfel inca o data Cupa Europeana a Natiunilor. Romania trebuie sa se multumeasca cu locul al doilea si ramane fara victorie in Georgia de mai bine de un deceniu.

In urma acestui meci s-a stabilit si programul pe care cele doua echipe il vor avea la Cupa Mondiala gazduita de Anglia anul viitor. Romania va face parte din Grupa D, alaturi de Franta, Irlanda, Italia si Canada.

Stejarii vor da piept cu Franta pe 23 septembrie (Stadionul Olimpic din Londra), cu Irlanda pe 27 septembrie (Stadionul Wembley din Londra), cu Canada pe 6 octombrie (Stadionul Leicester din orasul cu acelasi nume) si cu Italia pe 11 octombrie (pe Sandy Park din Exeter).

author avatar
Cristi Ionita
193 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger