AcasăSPORTNationala de rugby a Romaniei a debutat cu o victorie in 2012

Nationala de rugby a Romaniei a debutat cu o victorie in 2012

VICTORIE. ”Stejarii” (in verde) au castigat majoritatea duelurilor cu rugbistii portughezi

Nationala de rugby a Romaniei a castigat, cu 15-7, meciul cu Portugalia de sambata, de pe teren propriu, din etapa a sasea a Cupei Europene a Natiunilor.

VICTORIE. ”Stejarii” (in verde) au castigat majoritatea duelurilor cu rugbistii portughezi

Peste 120 de voluntari au raspuns “prezent” apelului facut de catre conducerea Federatiei Romane de Rugby pentru a degaja suprafata de joc de pe Stadionul “Arcul de Triumf”, astfel ca meciul s-a disputat in conditii acceptabile. Totusi, Lynn Howells, noul selectioner al “Stejarilor”, dar si jucatorii portughezi s-au speriat de muntii de zapada de pe marginea terenului si de frigul patrunzator. Formatia noastra s-a impus dupa un scenariu identic cu cel de la Cupa Mondiala din 2007, cand Romania a invins cu 14-10 (0-7). Acum, portughezii au avut 7-5 la pauza, dar gazdele au intors rezultatul in repriza a doua, gratie pachetului de inaintare net superior. De altfel, la finalul disputei, opinia generala era ca Howells ar avea mare nevoie de revenirea lui Catalin Fercu, suspendat pe termen nelimitat dupa ce a refuzat sa participe la Cupa Mondiala de anul trecut, din Noua Zeelanda, dar si de naturalizarea rapida a unor jucatori din Emisfera Sudica, pentru a ne imbunatati jocul pe treisferturi. Pentru “Stejari” urmeaza meciul cu Ucraina de sambata, 11 februarie, de la Bucuresti.

EFORT. Peste cinci ore si jumatate s-a muncit la indepartarea zapezii de pe teren

Altfel, desi se spunea ca editia din acest an a Turneului celor Sase Natiuni la rugby este una deschisa oricarui rezultat, din cauza schimbarilor masive de lot survenite la fiecare dintre participante, competitia a debutat cu doua victorii concludente ale favoritilor. In week-end, Franta a depasit Italia, cu 30-12, si a incasat punctul bonus ofensiv pentru minimum patru eseuri inscrise, iar Anglia s-a impus, cu 13-6, in Scotia. A fost prima victorie obtinuta de englezi pe “Murrayfield”, dupa opt ani, elevii debutantului Stuart Lancaster adjudecandu-si Cupa Calcutta, trofeul acordat invingatoarei din meciurile disputate intre Anglia si Scotia.

author avatar
Cristi Ionita
175 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger