AcasăSPORTNationala de handbal a Romaniei s-a facut de ras in optimile de...

Nationala de handbal a Romaniei s-a facut de ras in optimile de finala ale Campionatului Mondial

Gheorghe Tadici n-a putut face nimic pentru a evita cele noua minute de „somnolenta” ale handbalistelor

Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei a ratat calificarea in sferturile de finala ale Campionatului Mondial, dupa ce a fost invinsa de Polonia in optimi, scor 29-31.

Gheorghe Tadici n-a putut face nimic pentru a evita cele noua minute de „somnolenta” ale handbalistelor

Cu exceptia primelor trei minute din meci, Romania a condus pana in minutul 54, cand Polonia a egalat. Apoi, tricolorele au avut noua minute fara gol pe finalul partidei, iar asta le-a costat, nereusind sa mai recupereze. Scor final: 31-29 pentru Polonia, iar Romania a ratat calificarea in sferturile de finala. In faza urmatoare a competitiei s-au mai calificat pana acum echipele Germaniei si Frantei. Romania a incheiat grupa D preliminara pe locul doi, rezultatele sale fiind urmatoarele: 27-17 cu Tunisia, 32-13 cu Australia, 23-26 cu Germania, 21-17 cu Ungaria si 29-23 cu Cehia. Romania are in palmares trei medalii mondiale: aur in 1962, respectiv argint in 1973 si 2005.

De asemenea, trebuie remarcat faptul ca Romania este singura echipa nationala feminina din lume care a participat la toate turneele finale ale Campionatelor Mondiale, incepand cu 1957.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
184 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger