AcasăSPORTNationala de handbal a Romaniei e vraiste la Mondiale

Nationala de handbal a Romaniei e vraiste la Mondiale

Medaliata cu bronz la Europeanul de anul trecut, nationala feminina de handbal a Romaniei risca sa devina marea dezamagire a Mondialului din Brazilia.

Cristina Neagu are deja aproape un an de absenta

Trupa lui Radu Voina s-a facut de ras in Grupa C si s-a calificat in optimi doar datorita nivelului mai slab al unora dintre adversare. Romania a inregistrat doua victorii chinuite, 30-28 cu Tunisia si 33-27 impotriva Cubei, un egal, 28-28 cu Japonia, si doua infrangeri, 28-33 cu Brazilia si 20-39 cu Franta, ultima fiind si cea mai severa suferita vreodata de fetele noastre. Evolutiile catastrofale ale “tricolorelor” sunt puse pe seama absentei Cristinei Neagu, cea care a dus greul la Europenele din 2010. Comparata cu fotbalistul Lionel Messi, prin prisma realizarilor din teren, Cristina Neagu a fost cea mai buna marcatoare de la Europene, cu 53 de reusite, si cea mai buna pasatoare, cu 36 de assist-uri. Spre comparatie, Carmen Amariei, inlocuitoarea Cristinei in lotul pentru Brazilia 2011, a reusit doar sapte goluri si trei pase decisive in primele cinci meciuri de la Mondiale.

Blestemul trofeului

Croatele (in alb) mizeaza pe multe jucatoare de forta

Desemnata cea mai buna jucatoare a lumii in 2010, Cristina Neagu par sa fi fost lovita de blestem odata cu primirea trofeului din partea Federatiei Internationale. Accidentarea la umar suferita la Europene s-a agravat, iar handbalista de 23 de ani de la Oltchim a jucat doar cateva minute la inceputul lui 2011. Cristina s-a operat in iunie, in SUA, si urmeaza sa efectueze un control la inceputul anului urmator. Handbalista a precizat deja ca nu se asteapta sa revina pe teren mai devreme de august 2012.

Nu avem ax central

Tadici il acuza pe Voina, urmasul sau la carma nationalei

In afara interului stanga Cristina Neagu, Romania a fost obligata sa se descurce in Brazilia si fara Paula Ungureanu (nerefacuta complet, dupa o accidentare la genunchi), locul patru in topul celor mai buni portari de la Mondialul din 2009, din China, Patricia Vizitiu (accidentata la nas si aflata in imposibilitatea de a evolua cu o masca de protectie), o jucatoare considerata aproape la fel de talentata precum Cristina Neagu, si Ionela Stanca (insarcinata), cel mai bun pivot de la Mondialul din 2007, din Franta. Din lotul Romaniei lipsesc si Steluta Luca si Valeria Bese, doua dintre cele mai bune jucatoare de aparare din lume. Prima s-a retras din activitate, iar a doua a primit acceptul Federatiei Romane de a se retrage din nationala.

Infruntam Croatia in optimi

Dupa umilintele suferite in grupa, la Sao Paulo, Romania s-a mutat la Sao Bernardo do Campo, pentru meciul de totul sau nimic pe care il va disputa impotriva Croatiei. Partida, contand pentru optimi si pentru calificarea la turneele preolimpice, se va disputa de la 18.30, ora Romaniei. Legendara Mariana Tarca pariaza pe o revenire de orgoliu si o victorie a echipei noastre. Desi le-am batut pe unde le-am prins, 31-22 la Europenele de anul trecut, croatele sunt acum favorite. Trupa lui Vladimir Canjuga a obtinut patru victorii in grupe (36-20 cu Coasta de Fildes, 45-15 cu Uruguay, 27-26 cu Suedia si 23-18 cu Argentina) si a pierdut un singur meci (19-23 cu Danemarca). Tot in optimi, aseara urmau sa se dispute Coreea de Sud – Angola, Rusia – Islanda, Norvegia – Olanda si Muntenegru – Spania, iar astazi sunt programate Suedia – Franta, Danemarca – Japonia si Brazilia – Coasta de Fildes.

Tadici da in Voina

Surprins de evolutiile slabe ale Romaniei de la Campionatul Mondial, Gheorghe Tadici, selectionerul cu care nationala noastra a devenit vicecampioana a lumii in 2005, in Rusia, a declarat ca o mare parte din vina ii revine actualului antrenor, Radu Voina. Tadici a precizat ca actualul selectioner a gresit selectia pentru Brazilia si nu a reusit sa-si revitalizeze elevele in momentele cheie ale meciurilor. “A selectionat jucatoarele dupa nume, nu dupa forma, nu a reusit sa asigure un joc defensiv de calitate, a ramas impasibil in multe momente importante” a afirmat Tadici.

author avatar
Cristi Ionita
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger