Nasul nasului

Arbitrul Deaconu, zis si "Bricheta"

De buna seama, tot romanul stie ca in decursul timpului, de destule ori, Claudiu Niculescu, din pricina ca le-a tot burdusit plasele mieluseilor lui Becali cu nazdravana de peticita, a fost numit de unii nasul acestei echipe instruite pe campul de lupta din Drumul Taberei.

Arbitrul Deaconu, zis si "Bricheta"

El reusise sa le vare frica-n oase in asa hal celor din Ghencea, ca si atunci cand nu se afla pe teren, ci doar pe banca  rezervelor, baietii in echipament bicolor si cu stea in piept  tremurau ca gelatina. Duminica seara, atacantul-sperietoare a jucat impotriva elevilor lui Levy, dar de aceasta data el n-a mai reusit sa arunce mingea in poarta ex-militarilor, din mai multe pricini. Printre ele o s-o amintim pe cea scapata din fluierul fostului junior al Stelei, arbitrul Deaconu, care, fara pic de jena, l-a terorizat pe clujean oprindu-l din orice incercare, ba chiar mai mult, pornit pe fapta de a-l pune cu botul pe labe, i-a aratat peticutul galben. De altfel, pe tot parcursul meciului, baiatul cu tignalul a dat cu bata-n balta ce lor veniti de sub Feleac, aratandu-le si cand nu era cazul cartonasele de avertizare, totul culminand cu neacordarea unei lovituri de la punctul cu var, atunci cand Adrian Cristea a fost cosit de luptatorul Bourceanu in propriul careu.

Ca sa nu se impotmoleasca in protestele fanilor sositi de pe Somes, Deaconu i-a aratat lui Cristea un cartonas mincinos, in incercarea de a ne convinge ca atacantul ar fi simulat caderea. Dar puiul cu ata a zburat, nu mai este nimic de facut. Poate doar daca, ajuns acasa, fluierasul cu lenjerie intima de culoare ros-albastra va avea obrazul sa se uite pe televizor cu gand sa priveasca la reluarea fazei cu pricina, si atunci, mangaiat de cateva clipe de sinceritate, sa recunoasca pentru el si pentru sefii lui ca a gresit, greseala care i-a lasat repetenti pe studenti. Nu de alta, dar el poarta pe piept ecusonul FIFA… Dupa cele faptuite impotriva lui Claudiu Niculescu in jocul de duminica seara, se poate spune ca arbitrul Deaconu a fost nasul clujeanului, asadar… nasul nasului! De altfel, in mai toate meciurile etapei a treia, arbitrii s-au prezentat precum infloritoarea noastra economie mioritica! Recesiune, criza si chiar faliment au fost caracterizarile pe care ei ni le-au inspirat.

P.S. Cefereul din Cluj a pierdut in Gruia cu 2-0 partida jucata contra echipei Gaz Metan. Ce-i drept, mediesenii au jucat foarte bine, insa si gazdele au avut cateva faze deosebite, dar, din pacate, au primit chelfaneala din cauza portarului. Poate ar fi timpul ca feroviarii ardeleni sa-si gaseasca unul ca lumea, fiindca Nuno Claro este mai acatarii portar de bloc in mahalaua Manasturului, nu de fotbal!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
102 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger