AcasăSPORT"Nasty" a chefuit cu singurul rugbyst de culoare campion mondial in 1995...

„Nasty” a chefuit cu singurul rugbyst de culoare campion mondial in 1995

Nastase si Chester au petrecut la Timisoara

Prezent la Timisoara, oras in care vrea sa puna bazele unui nou proiect pentru dezvoltarea tenisului romanesc, Ilie Nastase s-a intalnit, intamplator, intr-un restaurant, cu sud-africanul Chester Williams, antrenorul echipei de rugby RCM Timisoara.

Nastase si Chester au petrecut la Timisoara

Impresionat de ascensiunea tehnicianului de 42 de ani, care anul acesta a devenit campion national cu gruparea banateana, „Nasty” l-a rugat pe tehnician sa-i spuna cum a reusit RCM Timisoara sa opreasca suprematia Stiintei Baia Mare, campioana de trei ori la rand in ultimele stagiuni.

Sud-africanul a inscris patru eseuri la Cupa Mondiala din 1995

La un pahar de vorba, cei doi mari campioni au avut ocazie sa rememoreze aspecte importante din carierelor lor. Daca Nastase, fost lider mondial, se remarca in special prin cele doua turnee de Grand Slam castigate (Roland Garros 1973 si US Open 1972), dar si prin cele trei finale de Cupa Davis pierdute (1969, 1971, 1972), Chester Williams ramane in istorie drept singurul jucator de culoare care a facut parte din lotul Africii de Sud, in 1995, atunci cand „Springboks” a devenit campioana mondiala.

author avatar
Cristi Ionita
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger