AcasăSPORTNadia, Lipa si Patzaichin, statii de metrou in capitala Angliei!

Nadia, Lipa si Patzaichin, statii de metrou in capitala Angliei!

Organizatorii Jocurilor Olimpice de vara – editia 2012 au hotarat ca pe durata intrecerilor, statiile de metrou din Londra, 361 la numar, sa poarte numele unor fosti sau actuali campioni olimpici.

Valoarea Elisabetei Lipa este recunoscuta in continuare

Pentru a face o propaganda si mai mare Jocurilor Olimpice de la Londra, comitetul de organizare a luat decizia ca toate cele 361de statii de metrou din capitala Angliei sa poarte, pe intreaga durata a intrecerilor, nume de fosti sau actuali mari sportivi, detinatori de medalii olimpice.

Nadia Comaneci va fi "vecina" cu Michael Jordan si Michael Phelps

Romania va avea cinci reprezentanti: Nadia Comaneci (gimnastica – 5 medalii de aur, 3 de argint si una de bronz), Elisabeta Lipa (canotaj – 5 medalii de aur, 2 de argint si una de bronz), Ivan Patzaichin (canotaj – 4 medalii de aur si 3 de argint), Iolanda Balas (atletism – 2 medalii de aur) si Georgeta Damian (canotaj – 5 medalii de aur si una de bronz).

Medaliile cucerite de Ivan Patzaichin nu au fost uitate

Altfel, vor mai exista statii de metrou in Londra botezate dupa numele baschetbalistilor Michael Jordan si Kobe Bryant, a fostul mare campion din box Cassius Clay, atletului Carl Lewis, fotbalistilor Lionel Messi si Samuel Eto’o, tenismanilor Andre Agassi, Rafael Nadal si Roger Federer, dar si inotatorului american Michael Phelps.

Asa va arata reteaua de metrou in Londra in perioada Olimpiadei

Intrecerile vor avea loc in perioada 27 iulie-12 august 2012, iar la marele regal olimpic sunt asteptati sa participe 10.500 de sportivi, din 152 de tari.

author avatar
Sebastian Stan
1.336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger