AcasăSPORTNadia Comaneci vrea reintroducerea notei 10 in gimnastica

Nadia Comaneci vrea reintroducerea notei 10 in gimnastica

Perfectiunea in gimnastica este sinonima cu numele Nadiei Comaneci. Totusi, fosta mare sportiva este de parere ca si actualele gimnaste au dreptul sa spere ca, intr-o zi, pot concura de 10.

Nadia Comaneci este cea mai mare gimnasta din istorie

Noile modificari din codul de punctaj nu sunt pe placul „Zeitei de la Montreal”. Cel mai mare nume din istoria gimnasticii propune sa se revina la vechiul sistem, iar cea mai importanta modificare ar fi reintroducerea notei 10: „Este mai usor pentru public sa inteleaga concursul daca nota 10 se reintroduce. Deocamdata, 10 se pastreaza doar pentru executie, dar eu sper sa se gaseasca o modalitate ca sa se readuca acest 10 pentru ca el apartine gimnasticii. Cred ca este posibil, insa nu stiu cine va avea ecuatia potrivita pentru a-l obtine”. Nadia Comaneci este de parere ca noul cod de punctaj nu ajuta cu nimic gimnastica, „mereu se va schimba cate ceva, dar nu tot timpul in bine. Se incearca diverse lucruri si, daca nu convine ceva, atunci se scoate, dupa care iar se adauga si tot asa”.

In 1976, la Montreal, cu ocazia desfasurarii Jocurilor Olimpice de Vara, Nadia Comaneci a obtinut sapte note de 10 (!), performanta neegalata vreodata in istoria gimnasticii! De-a dreptul virulent in reintroducerea notei 10 in concursurile de gimnastica este si Bela Karolyi, antrenorul Nadiei: „Este o tampenie actualul sistem de punctaj, anularea notei 10 a fost cea mai mare prostie facuta in istoria gimnasticii!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
409 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger