AcasăSPORTNadal, port-drapelul Spaniei la J.O.

Nadal, port-drapelul Spaniei la J.O.

Nadal este marea speranta a Spaniei la un aur olimpic

Comitetul Olimpic Spaniol a decis, ieri, ca tenismanul Rafael Nadal, locul 2 mondial, sa fie port-drapelul delegatiei spaniole la Jocurile Olimpice de la Londra, desi exista alti sportivi iberici cu un palmares olimpic mai bun.

Nadal este marea speranta a Spaniei la un aur olimpic

Nadal este campionul olimpic en-titre, dupa ce l-a invins pe chilianul Fernando Gonzalez in finala de la Beijing, din 2008, dar aceea a fost singura medalie olimpica obtinuta de Rafa. Spaniolii au modificat regulamentul pentru a-i oferi lui Nadal onoarea de a fi port-drapel.

Initial, port-drapelul Spaniei trebuia sa fie sportivul cu cel mai bun palmares olimpic, dar regulamentul a fost modificat in martie anul acesta. S-a ales varianta Nadal, dupa ce s-a stabilit ca tenismanul este cel mai mediatizat sportiv care va face parte din delegatia ibericilor. De altfel, la Londra este posibil sa vedem un adevarat record al tenismenilor care sunt port-drapel, Roger Federer (Elvetia), Novak Djokovic (Serbia), Victoria Azarenka (Belarus) sau Maria Sarapova (Rusia) avand si ei mari sanse sa fie lideri de delegatie la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice.

author avatar
Cristi Ionita
143 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger