AcasăSPORTNadal isi joaca fotoliul de lider la Wimbledon

Nadal isi joaca fotoliul de lider la Wimbledon

Spaniolul Rafael Nadal, liderul clasamentului mondial de tenis, poate fi detronat de sarbul Novak Djokovic daca nu se impune in turneul de la Wimbledon.

Cu un avans de numai 65 de puncte fata Djokovic in clasamentul ATP (12.070 la 12.005), Nadal are de aparat nu mai putin de 2.000 de puncte pe iarba londoneza, el fiind campionul en-titre de la Wimbledon. Djokovic a fost eliminat anul trecut in semifinale si are de aparat numai 720 de puncte.

Djokovic are asigurat locul 1 in clasamentul ATP daca ajunge in finala de la Wimbledon, chiar daca sarbul va pierde ultimul act al competitiei tocmai in fata lui Nadal. In aceasta situatie, a unei finale castigate de Nadal in fata lui Djokovic, ibericul ramane cu punctajul din clasament, 12.070 puncte, dar sarbul castiga 480 de puncte fata de editia precedent (1.200 finala fata de 720 semifinale) si va urca la 12.485 de puncte.

Nadal isi pastreaza fotoliul de lider doar daca iese campion si Djokovic nu trece de semifinale. In cazul in care ibericul pierde finala, pierde 800 de puncte in clasamentul ATP si va ajunge la 11.270 de puncte. Cum Djokovic are de aparat doar 720 de puncte, sarbul va avea cel putin 11.285 de puncte dupa Wimbledon, chiar daca nu mai apuca sa joace pe iarba londoneza.

Roger Federer, ocupantul locului al treilea in ierarhia ATP, are de aparat doar 360 de puncte la Wimbledon (a fost eliminat in sferturi anul trecut), astfel ca un succes al elvetianului l-ar readuce serios in lupta pentru sefia clasamentului mondial. In acest moment Federer are doar 9.230 de puncte si poate urca cel mult la 10.870 de puncte, daca isi adjudeca trofeul.

Turneul de la Wimbledon va incepe luni, 20 iunie, in aceste zile fiind programate meciurile din calificari.

author avatar
Cristi Ionita
657 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger