AcasăSPORTNadal a castigat la saptelea trofeul de la Roland Garros

Nadal a castigat la saptelea trofeul de la Roland Garros

(foto: wikipedia)

Rafael Nadal a stabilit un record dupa ce, luni, a castigat cel de-al saptelea trofeu e la Roland Garros, invingandu-l pe Novak Djokovici.

(foto: wikipedia)

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, numarul 2 mondial, a castigat, luni, al saptelea sau trofeu de la Roland Garros, dupa ce l-a invins pe numarul 1 ATP, Novak Djokovici, cu scorul de 6-4, 6-3, 2-6, 7-5, stabilind astfel un record.

Invingatorul a fost decis in urma unui meci care a durat aproape patru ore, fiind necesare doua zile pentru desfasurarea lui, asta dupa ce duminica partida a fost intrerupta din cauza ploii. A fost a doua oara in istoria turneului cand finala nu s-a putut incheia duminica, dupa ce din 1973, dintre ILie Nastase si Niki Pilici, care a avut loc martea.

In urma victoriei Nadal va primi 1.25 milioane de euro si 2.000 de puncte ATP, in timp ce Djokovici, va primi doar 625.000 de euro si 1.200 de puncte ATP.

Tenismanul spaniol a debutat in 2005, an in care a castigat primul sau premiu. Exceptand anul 2009, cand a fost invins in optimile de finala, acesta a castigat fiecare finala, depasindu-l astfel pe suedejul Bjom Borg, care a castigat doar sase trofee Roland Garos.

author avatar
Ionut Zgimbau
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger