AcasăSPORTNadal a castigat en-fanfare turneul de la Roland Garros

Nadal a castigat en-fanfare turneul de la Roland Garros

Spaniolul Rafael Nadal a castigat, ieri dupa-amiaza, turneul de tenis de la Roland Garros, dupa ce s-a impus, cu 6-4, 6-3, 2-6, 7-5, in finala cu sarbul Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial. Finala a fost intrerupta duminica seara, din cauza ploii.

Nadal si-a aparat cu brio trofeul cucerit anul trecut la Roland Garros

De doua zile a avut nevoie Rafa Nadal pentru a demonstra ca ramane regele zgurii. Doar ploaia si o cadere inexplicabila in setul al treilea au facut ca ibericul sa nu transeze duelul cu Djokovic inca de duminica seara, actul pierdut in fata lui Nole fiind singurul cedat de Nadal la actuala editie a Roland Garros.

Rafa a castigat pentru a saptea oara, din opt participari, competitia de pe zgura pariziana si a facut-o de o maniera entuziasmanta, cedand doar 53 de game-uri in cele sapte meciuri disputate (7,57 pe meci) desi in fata lui au stat Juan Monaco sau Nicolas Almagro, specialisti ai zgurii, sau Novak Djokovic, liderul clasamentului mondial. Nadal a ajuns la un record senzational, 52 de victorii si o singura infrangere la Roland Garros. Singurul jucator care a reusit sa-l invinga pe iberic la Paris a fost suedezul Robin Soderling, in optimile de finala ale editiei din 2009. Acea victorie i-a fost fatidica lui Soderling, suedezul aflandu-se pe o panta descendenta in ultimii trei ani.

author avatar
Cristi Ionita
115 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger