AcasăSPORTMutu vrea la Euro 2016!

Mutu vrea la Euro 2016!

Lui Mutu ii e dor sa imbrace inca o data tricoul nationalei

Chiar daca s-a transferat in India, la FC Pune City, Adrian Mutu nu are de gand sa renunte la echipa nationala. Din contra, „Briliantul” viseaza la o revenire sub tricolor!

Lui Mutu ii e dor sa imbrace inca o data tricoul nationalei

Si mai mult de atat, Mutu isi face planuri pentru Euro 2016! La 36 de ani, tinteste sa depaseasca recordul de goluri marcate pentru Romania, pe care il imparte cu Gica Hagi (ambii au cate 35 de reusite). Intr-un interviu acordat ziarului „The Times of India”, Mutu a declarat: „Am nevoie de o noua sansa. Acum sunt concentrat pe FC Pune City si ISL (n.n. – Indian Super League), dar sper ca voi fi in forma si in cele din urma am sa fiu din nou convocat la echipa nationala”. Cand reporterul i-a amintit ca a fost exclus din lot pentru ca l-a comparat pe fostul selectioner al Romaniei cu personajul de film Mr. Bean, „Briliantul” nu a dezarmat: „E adevarat ca am avut o problema cu fostul antrenor Victor Piturca, dar el nu mai e acum la nationala. Sunt sigur ca voi primi alta sansa. Nu neg ca am facut greseli, dar oricine le face, nu-i asa? Am trecut peste acele zile”.
Convins ca Romania se va califica la Euro 2016, atacantul pitestean vede nationala si la Cupa Mondiala din 2018, gazduita de Rusia: „Nu e prea greu sa ne calificam”. Pana atunci, fotbalistul cu peste 100 de goluri in Serie A da asigurari ca nu se va retrage din activitate: „Inca am pasiunea sa joc fotbal si o voi face chiar dupa despartirea de India”.

Impresionat de valoarea fotbalistilor indieni

Adrian Mutu se lauda ca a avut si alte oferte, „de la cluburi europene”, dar a ales FC Pune City pentru …valoarea fotbalistilor indieni: „Ii sunt recunoscator presedintelui, dupa tot ce s-a intamplat anul trecut. Nu am putut ajunge la timp in India, iar el s-a purtat foarte frumos cu mine. Apreciez asta. La Pune avem o echipa foarte buna. Sunt impresionat de jucatorii indieni. Nu ma asteptam sa fie asa de buni!”.
Desi nu a mai jucat din toamna trecuta, cand s-a despartit de Petrolul Ploiesti, „Briliantul” e sigur ca va fi in forma la debutul noului sezon al Superligii indiene: „Nu am mai jucat fotbal de aproape noua luni, dar m-am antrenat din greu, iar cantonamentul din Turcia m-a ajutat mult. Mai am de munca, insa promit sa fiu in forma la startul sezonului, peste o luna”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
101 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger