AcasăSPORTMutu si Chivu, doriti la Galatasaray

Mutu si Chivu, doriti la Galatasaray

Mutu si Chivu ar putea juca din nou impreuna

Dupa cinci ani in tricoul lui Inter Milano, Cristian Chivu este dorit cu insistenta in Turcia, acolo unde Fatih Terim vrea sa puna bazele unei superechipe capabile sa reinnoade succesele de la sfarsitul anilor ’90. Adrian Mutu, liber de contract, se afla si el in vederile “Imparatului”.

Mutu si Chivu ar putea juca din nou impreuna

Galatasaray Istanbul a devenit campioana in Turcia la finalul stagiunii 2011-2012, performanta realizata sub comanda legendarului tehnician Fatih Terim (58 de ani), omul care a adus, de altfel, si cel mai mare succes din istoria clubului, trofeul UEFA Cup in 2000. Pentru In urma cu 15 ani, Terim incepea formarea unei supertrupe, transferand pe „Ali Sami Yen” vedete romanesti, precum Gica Hagi si Gica Popescu (ambii de la FC Barcelona) sau brazilieni gen Taffarel, Capone sau Marcio, fotbalisti „plantati” unui lot compus din jucatori turci valorosi si inimosi, ca Hakan Sukur, Bulent Korkmaz, Arif Erdem, Hasan Sas sau Umit Davala.

Fanii Cim Bom ar dori o noua bucurie, comparabila cu cea din 2000

Pentru aceasta vara, baskanii Galatei i-au dat mana libera „Imparatului” sa construiasca o noua formatie capabila sa cucereasca Europa. Astfel, pe langa fotbalistii aflati in lot (gen Muslera, Elmander, Felipe Melo, Baros sau Ujfalusi), Terim vizeaza transferul fostului capitan al echipei nationale a Romaniei, Cristian Chivu. In varsta de 32 de ani, Chivu se afla la final de contract cu Inter Milano si, deocamdata, nu a decis, impreuna cu agentul sau, Victor Becali, daca isi va prelungi intelegerea cu gruparea italiana. Oferta milanezilor, de 2,5 millioane de euro pe sezon, nu pare satisfacatoare pentru roman, astfel ca pista Galatasaray s-a deschis larg. Turcii ofera un contract pe 3 ani, cu 3,5 milioane de euro pe sezon, iar resiteanul pare tentat sa accepte. Pe langa fundasul de fier, detinator de Liga Campionilor, turcii l-ar dori la Istanbul si pe decarul nationalei Romaniei, Adrian Mutu, care in acest moment este liber de contract. „Briliantul” se pliaza perfect pe ceea ce-si doreste Terim.

author avatar
Sebastian Stan
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger