AcasăSPORTMutu, prins in mijlocul unui atentat mafiot la Ajaccio!

Mutu, prins in mijlocul unui atentat mafiot la Ajaccio!

Presa franceza este ingrozita de un incident petrecut in centrul orasului Ajaccio, soldat cu ranirea grava a unui oficial corsican. Discutam despre un atentat in toata regula, petrecut la cateva minute dupa finalul partidei din Ligue 1, Ajaccio – Evian. Un motociclist inarmat cu un Kalasnikov a ciuruit un BMW 4X4 in care se aflau unul dintre apropiatii patronului de la AC Ajaccio si, din cate se pare, Alain Orsoni insusi.

Alain Orsoni, presedintele lui Ajaccio, la al doilea atentat din viata la care a fost supus

Initial, atacul armat il viza – din punctul de vedere al politiei – doar pe Charles Cervoni (46 de ani), membru al Camerei de Comert din Corsica, dar publicatia „Corse-Matin” a anuntat, ieri, ca anchetatorii au lansat o noua ipoteza referitoare la incidentul de sambata noapte.

Politia ia amprente de pe masina implicata in atentat

Se pare ca, in momentul declansarii ambuscadei, pe bancheta din spatele masinii, alaturi de oficialul corsican, se afla si Alain Orsoni, presedintele clubului care a parafat, zilele trecute, transferul internationalului roman Adrian Mutu.

Atacatorul a golit un incarcator de AK 47

Asa arata BMW-ul lui Cervoni dupa atac

Charles Cervoni a plecat de la meci cu un BMW de culoare neagra, condus de soferul sau. Drumul de la arena „François Coty”, pana in centrul orasului, a durat cateva minute.

Incidentul de sambata noapte s-a produs in fata Hotelului "Mercure" din Ajaccio

Cand limuzina a ajuns in dreptul Hotelului „Mercure”, situat pe Bulevardul Napoleon, s-a produs atacul.

Cu cateva secunde inainte ca Politia sa soseasca la fata locului, in BMW a ramas doar victima

Un motociclist, aparut de pe o strada laterala, a golit un incarcator de AK 47, calibru 7,62 mm, in dreptul banchetei din spate a masinii, apoi s-a facut nevazut.

Pasagerul misterios a fugit inainte de sosirea Politiei

Masina in care a fost impuscat Cervoni a fost ridicata de autoritati

Potrivit ziarului „Corse-Matin”, cu cateva secunde inainte ca Politia sa ajunga la locul atentatului, celalalt pasager misterios de pe bancheta din spate a BMW-ului a disparut fara urma.

Presa lanseaza ipoteza ca Alain Orsoni ar fi fost alaturi de prietenul sau, Charles Cervoni, ceea ce complica lucrurile. Se speculeaza faptul ca si presedintele lui Mutu era vizat de atacatori. Cert este ca Charles Cervoni a ajuns in stare grava la spital, cu rani la torace si abdomen. Cum situatia a devenit critica, victima a fost trimisa cu elicopterul la Bastia, al doilea oras al insulei.

In 2006, seful lui Ajaccio a supravietuit unui atentat similar

Putini stiu ca presedintele lui AC Ajaccio este un fost membru marcant al partidului MPA (Miscarea pentru Autodeterminare), formatiune politica participanta la alegerile electorale. Suspectat in 1996 de comercializare de arme, Alain Orsoni a fugit in Nicaragua. La revenirea in Franta, acesta a fost incarcerat si, dupa eliberare, s-a mutat la Barcelona. Zece ani mai tarziu, Orsoni a revenit in Corsica si a supravietuit unui atentat organizat cam in aceeasi maniera in care s-a petrecut si atacul de sambata noapte: mai multi motociclisti inarmati au tras in limuzina in care se afla Orsoni. In 2009, la un an distanta de la preluarea functiei de presedinte la AC Ajaccio, Orsoni s-a ales cu o alta condamnare si cu o noua incarcerare. Acuzatia? Uciderea unui pompier. Temutul corsican a fost eliberat dupa 10 luni, fortand si o greva a foamei timp de 30 de zile. Culmea este ca Orsoni a preluat AC Ajaccio de la bunul sau prieten, Michel Moretti, care s-a sinucis in acelasi an.

Orsoni, viata bate filmul

Alain Orsoni, militant al FLNC

Clubul de fotbal Ajaccio are unii dintre cei mai infocati fani din lume, care cred ca insula, cu o populatie de aproximativ 300.000 de locuitori, ar trebui sa devina independenta fata de Franta. Nici presedintele Alain Orsoni nu este usa de biserica. De fapt, despre viata acestuia se pot face 10 filme, nu doar unul singur! Seful lui Mutu s-a facut remarcat prin afaceri dubioase, printr-un exil silit in America Latina, dar si prin nenumarate atentate. Nascut in 1954, fiul al unui erou de razboi, Orsoni este nu doar un manager de fotbal, ci si un adept al politicii extremiste. Numele lui a fost legat, inca din 1970, de asasinarea a doi politisti. In 1971, Orsoni a fost cooptat in Frontul National de Eliberare al Corsicii (FLNC). A fost arestat dupa un alt atentat, de data aceasta asupra a patru jandarmi care pazeau Ambasada Iranului. Se spune ca Orsoni a fost unul dintre membrii FLNC trimis in Liban pentru a invata sa faca bombe artizanale si sa foloseasca pistoale mitraliera Kalasnikov. Invataturile au fost puse in practica in 1980, in Corsica si Marsilia. Incarcerat pentru terorism, Alain Orsoni avea sa fie eliberat imediat dupa ce Francois Mitterrand a preluat puterea in Franta.

Fratele presedintelui lui Mutu, asasinat in ’83

Guy Orsoni, asasinat in 1983

Pe 17 iulie 1983, Guy, fratele lui Alain Orsoni, a fost impuscat mortal de catre o grupare mafiota din Sardinia. Razbunarea lui Orsoni a fost crunta. Un an mai tarziu, FLNC a format un grup de commando care i-a executat pe toti cei implicati in uciderea lui Guy, totul culminand cu asasinarea, in inchisoarea din Ajaccio, a numitilor Salvatore Contini si Jean Marc Leccia, cei care comandasera eliminarealui Guy Orsoni. In memoria fratelui ucis, Alain si-a botezat fiul, nascut in 1985, cu numele defunctului. Cum aschia nu sare departe de trunchi, anul trecut, Guy Orsoni a fost judecat pentru participarea la patru crime.

„Briliantul” e flebetea lui

Orsoni si Mutu, la sosirea romanului in Corsica

Alain Orsoni a fost cel care a insistat pentru aducerea lui Adrian Mutu la AC Ajaccio, romanul semnand pe doi ani cu gruparea corsicana, urmand sa primeasca 1 milion de euro pe sezon. Presedintele clubului a fost cel care l-a prezentat pe „Briliant” si a anuntat ca are mare incredere in valoare lui de fotbalist.

author avatar
Sebastian Stan
1.552 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger