AcasăSPORTMutu, bagat in sperieti de omul care l-a tinut sub teroare pe...

Mutu, bagat in sperieti de omul care l-a tinut sub teroare pe presedintele Frantei!

Infrangerea de duminica seara cu Troyes, pe terenul ultimei clasate din Ligue 1, a starnit o adevarata furtuna in birourile gruparii AC Ajaccio. Presedintele corsicanilor vrea sa-i traga la raspundere pe jucatorii cu salariile mari de la echipa.

Mutu n-a rupt gura targului in partida cu Troyes

Ajunsa pe locul 14, la trei puncte de primul loc care duce in Ligue 2, formatia prezidata de Alain Orsoni va trece la masuri radicale fata de jucatori.

Alain Orsoni, omul care isi plateste toate politele

Cel care a anuntat schimbarea de atitudine este chiar presedintele corsicanilor, care a avut prima iesire cu adevarat violenta de la sosirea lui Adrian Mutu pe „Stade François Coty”.

Giscard d'Estaing, presedintele Frantei intre 1974-1981

„Daca vom continua sa jucam asa, vom retrograda! Gata, m-am saturat! Ma voi intalni cu jucatorii si le voi transmite clar: nu mai accept astfel de atitudine!  Vreau ca grupul sa-si regaseasca motivatia. Jucatorii trebuie sa-si faca treaba, nu numai sa se bucure de salariile mari pe care le primesc!”, a tunat Orsoni.

Militanti FLNC, in timpul presedintiei lui Valéry Giscard d'Estaing

„Briliantul” se simte vizat, deoarece atacantul roman nu straluceste (3 goluri in 12 partide), dar are cel mai mare salariu pe care AC Ajaccio l-a platit vreodata, adica 1 milion  de euro. Prima masura luata de Alain Orsoni a fost demiterea antrenorului Alex Dupont, echipa urmand a fi pregatita pentru meciul cu Rennes,de secundul Stéphane Paganelli. „Antrenorul e liderul grupului si este normal sa plateasca. Dar asta nu insemna ca am rezolvat toate problemele”, a incheiat seful gruparii corsicane.

De ce ar trebui sa se teama romanul

Supararea lui Alain Orsoni ar trebui luata in serios de toti fotbalistii de la AC Ajaccio, nu doar de Adrian Mutu. Presedintele corsicanilor nu este genul de om pe care il poti juca pe degete. In 1970, numele sau a fost legat de asasinarea a doi politisti, actualul boss de la AC Ajaccio fiind cooptat, un an mai tarziu, ca membru al Frontului National de Eliberarea al Corsicii (FLNC). La sfarsitul anilor ’70, in timpul mandatului lui Valéry Giscard d’Estaing, Orsoni a fost arestat dupa un atentat comis asupra a patru jandarmi care pazeau Ambasada Iranului din Paris. Se spune ca Alain Orsoni a fost unul dintre militantii FLNC „scoliti” in Liban, acolo invatand sa faca bombe artizanale si sa foloseasca pistoalele-mitraliera Kalashnikov. Aceste invataturi le-a pus in practica in Corsica si Marsilia, in vara si in toamna lui 1980. A fost incarcerat pentru terorism si eliberat imediat dupa ce puterea din Franta a fost preluata de Francois Mitterrand, ca un amnistitiu cu gruparea FLNC. Putem sa mai amintim ca, dupa ce fratele sau, Guy, a fost omorat de o banda de mafioti din Sardinia, razbunarea nu a cunoscut limita: asasinii au fost executati unul cate unul. In memoria fratelui ucis, Alain Orsoni si-a botezat fiul, nascut in 1985, cu numele defunctului. In 2011, Baiatul presedintelui de la AC Ajaccio, Guy Orsoni, a fost judecat pentru participarea la patru crime.

author avatar
Sebastian Stan
475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger