AcasăSPORTMutu, a treia cea mai mare teapa luata de Abramovici

Mutu, a treia cea mai mare teapa luata de Abramovici

Fostul international roman Adrian Mutu este al treilea cel mai dezamagitor transfer facut de echipa Chelsea de la preluarea clubului de catre omul de afaceri rus Roman Abramovici.

Ierarhia a fost intocmita si publicata de cotidianul italian „Gazzetta dello Sport”. Mutu (36 de ani) a fost achizitionat de Chelsea Londra in august 2003 de la FC Parma pentru 15,3 milioane de lire sterline (aproximativ 22 de milioane de euro).

Atacantul roman, care a fost unul dintre primii jucatori cumparati in era Abramovici, a marcat patru goluri in primele trei meciuri la Chelsea, dar apoi a avut un conflict cu antrenorul Jose Mourinho si si-a pierdut locul de titular.

In 2004, Mutu a fost depistat pozitiv cu cocaina si a fost suspendat de Federatia Engleza de Fotbal si de club. Contractul lui cu Chelsea a fost intrerupt in luna septembrie a acelui an.

In top 10 tepe luate de Roman Abramovici apar transferurile lui Juan Sebastian Veron (15 milioane de lire sterline), Juan Cuadrado (25 de milioane de lire sterline), Andrei Sevcenko (30 de milioane de lire sterline) sau Fernando Torres (50 de milioane de lire sterline).

author avatar
Laurentiu Teodorescu
288 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger