AcasăSPORTMultumim, Hagi! Victoria cu Croatia e si a ta!

Multumim, Hagi! Victoria cu Croatia e si a ta!

Debut perfect la „europeanul” de tineret. Romania U21 a spulberat Croatia (4-1), o echipa care „maine” ar trebui sa asigure viitorul fotbalistic al vicecampioanei mondiale. Ai nostri, chiar daca nu provin de la supercluburi din Occident (croatii l-au avut in lot pe Jovici, abia cumparat de Real Madrid cu 60 de milioane de euro), au pedigree-ul de la Gica Hagi, iar munca depusa la academia „Regelui” incepe sa se vada.

Cu jumatate din echipa crescuta la „Ovidiu” sub ochiul lui Hagi, nu se putea ca Romania Under 21 sa rateze competitia din Italia. Tricolorii cei mici sunt deja mari pentru ca mananca performanta pe paine, sunt indopati zilnic cu mentalitate de invingatori. Pe teren, in meciul contra Croatiei, au „muscat” din adversari inca din debut, marcand de doua ori in primele 15 minute!

Bravo lor, felicitari. Nu am jucat eu, au jucat ei. Nu am avut emotii, au jucat bine, meritele sunt ale lor, ale tuturor celor care au muncit si ne-au facut fericiti. E bine ca au castigat, speram sa fie in continuare la fel. Eu nu am mai vorbit in ultimele zile cu Ianis pentru ca acum trebuie sa vorbeasca el”, a declarat Gica Hagi la finalul partidei, vizibil emotionat, insa in acelasi timp incantat de evolutia fiului sau (Ianis a marcat un gol, fiind printre cei mai buni fotbalisti de pe teren!). Cand i s-a reamintit ca victoria impotriva Croatiei a venit la 25 de ani distanta de un alt succes urias (3-1 cu Columbia, la Cupa Mondiala din SUA), „Regele” a exclamat: „Destinul, probabil ca este ceva care trebuie sa se intample”.

Oferte de la marile cluburi europene

Cum era de asteptat, victoria Romaniei n-a trecut neobservata, iar presa internationala anunta interesul cluburilor europene pentru jucatorii lui Mirel Radoi.

Astfel, scriu jurnalistii italieni, fundasul dreapta Cristi Manea este dorit de Chievo si Bologna, in timp ce Udinese si Watford cer sa-l imprumute pe Tudor Baluta de la Brighton, formatie pentru care internationalul roman inca n-a apucat sa debuteze! Alexandru Cicaldau este pe lista cluburilor Standard Liege, FC Sevilla si Olympique Lyon, Dragos Nedelcu ar putea ajunge la Sampdoria, iar Ianis Hagi, perla „nationalei” de tineret, are oferte de la Ajax Amsterdam, Arsenal, Genoa si FC Sevilla.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
255 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger