AcasăSPORTMTS recunoaste MMA ca sport oficial

MTS recunoaste MMA ca sport oficial

Bataia este rupta din Rai, afirma fanii MMA

Reprezentantii artelor martiale mixte (MMA) din tara noastra asteapta in perioada urmatoare recunoasterea acestei ramuri sportive din partea Ministerului Tineretului si Sportului (MTS).

Bataia este rupta din Rai, afirma fanii MMA

„Cu doua luni inainte de Campionatul Mondial de MMA din Las Vegas, dupa aproape trei ani de la demararea procesului de recunoastere oficiale a practicarii ramurii de sport arte martiale mixte – MMA, initiatorii acestui proces asteapta dintr-o clipa in alta primirea ordinului de recunoastere din partea Ministerului Tineretului si Sportului”, se arata in comunicat. Din 2013, MMA au fost trecute prin filtrul comisiei de recunoastere din cadrul MTS, respectand fiecare criteriu specificat in Legea Sportului si in regulamentele de aplicare ale acesteia. In toata aceasta perioada s-au depus in mod constant eforturi imense, din resurse proprii, pentru a se evidentia faptul ca, in intreaga lume, si cu atat mai mult in Romania, acest sport este intr-o continua dezvoltare si, in consecinta, pe fondul sporirii continue a numarului de practicanti, se impune reglementarea sa, mai arata documentul.
Comunitatea de MMA din Romania, grupata in jurul initiatorului proiectului de recunoastere, ASC Agon, nu a ratat niciun campionat international organizat sub egida Federatiei Internationale de Arte Martiale Mixte (IMMAF), respectiv participarea din resurse proprii la cele doua campionate mondiale (2014 si 2015) ce au avut loc peste Ocean si la Openul European din 2015. In Romania s-au organizat deja 9 competitii, seminarii de arbitraj si un curs international de arbitri MMA, toate acestea aratand activitatea intensa in scopul recunoasterii.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger