AcasăSPORTMTS nu recunoaste Federatia lui Burleanu!

MTS nu recunoaste Federatia lui Burleanu!

Burleanu se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari

Ministerul Tineretului si Sportului a refuzat acordarea avizului necesar pentru modificarea statutului Federatiei Romane de Fotbal, astfel ca toate schimbarile aprobate la ultima Adunare Generala, in 28 iunie, sunt lovite de nulitate.

Burleanu se confrunta cu probleme din ce in ce mai mari

In clipa de fata, CS Universitatea Craiova nu are drept de joc in Liga 1, desi A.G. a FRF le-a garantat oltenilor promovarea, la sedinta de luna trecuta. „Modificarile la statutul FRF nu au primit avizul MTS. Conform legii, in aceste conditii, modificarile efectuate in Adunarea Generala din 28 iunie sunt lovite de nulitate in totalitate”, au declarat surse din cadrul Federatiei. Ce urmeaza? Convocarea unei noi Adunari Generale, data care se va decide vineri, in urmatorul C.Ex. al FRF. Conform articolului 36, alineatul 4, din Legea 69/2000, a Educatiei Fizice si Sportului, „modificarea statutelor sau actelor constitutive ale federatiilor sportive nationale este supusa procedurilor prevazute de lege, dupa ce s-a obtinut avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului”. Alineatul 6 al aceluiasi articol de lege precizeaza faptul ca „infiintarea federatiilor sportive nationale sau modificarea statutelor si a actelor constitutive ale acestora, fara respectarea dispozitiilor alin. (1) si (4), este nula de drept”.
In A.G. din 28 iunie, s-a aprobat eliminarea articolului 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, ca „pentru a promova intr-un esalon superior, un club trebuie sa aiba fie afiliat la Federatie de cel putin trei ani”. Masura a fost luata pentru a permite CS Universitatea Craiova, grupare infiintata de Primaria Craiova in 2013 si inscrisa direct in Liga 2, sa promoveze anul acesta in Liga 1.

author avatar
National
230 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger