AcasăSPORTMTS da bani la minifotbal

MTS da bani la minifotbal

Nationala de minifotbal, de sase ori campioana europeana

Ministerul Tineretului si Sportului a recunoscut minifotbalul ca disciplina sportiva in Romania, anuntul oficial urmand a fi facut maine, intr-o conferinta de presa.

Nationala de minifotbal, de sase ori campioana europeana

Minifotbalul, sportul care a adus in Romania nu mai putin de sase titluri europene, si-a indeplinit unul dintre principalele obiective, acela de a fi recunoscut de Ministerul Tineretului si Sportului ca disciplina independenta. Acest sport exista in tara noastra de foarte mult timp, insa a inceput sa se practice sub forma organizata din 2008, cand s-a desfasurat prima editie a Campionatului National. Un an mai tarziu, Razvan Burleanu, Gavrila Vasilescu, Ioan Onicas si Paul Costas au pus bazele Asociatiei Romane de Minifotbal. Forul infiintat de actualul presedinte al FRF a fost prima organizatie sub tutela careia s-au desfasurat competitiile nationale de minifotbal, timp de trei ani. Dupa recunoasterea de catre forul Elisabetei Lipa, este de asteptat ca minifotbalul sa beneficieze si de o „felie” importanta din bugetul MTS, finantare de care se bucura toate federatiile sportive din tara.
In 2011 s-a infiintat Federatia de Minifotbal din Romania, care este membru fondator al European Minifootball Federation (2012). Singurele „europene” de minifotbal, sase la numar, au fost castigate de Romania!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
260 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger