AcasăSPORTMotivul pentru care Dorinel preia Vasluiul

Motivul pentru care Dorinel preia Vasluiul

Antrenorul demisionar de la Otelul Galati si finantatorul gruparii moldovene au inceput sa aiba discursuri comune, asteptand parca momentul in care tehnicianul lui FC Vaslui, Marius Sumudica, se va impiedica si isi va rupe gatul.

ISTORIE Dorinel Munteanu, in 2008, pe vremea cand antrena pe FC Vaslui

Ramas fara echipa, dupa retragerea de la Otelul, Dorinel Munteanu nu a dorit sa plece in vacanta. A stat cu ochii pe Liga 1 si a discutat numeroasele oferte – mai mult sau mai putin oficiale – venite de la Rapid sau Petrolul. Dupa ultimele evenimente, se pare ca „Neamtul” si-a descoperit viitoarea destinatie in campionatul lui Mitica.

Munteanu: „Sanmartean trebuia chemat la lot!”

Nu este vorba de gruparea din Giulesti, si nici de cea de pe „Ilie Oana”, ci despre FC Vaslui, club al carui finantator, Adrian Porumboiu, era hotarat inca din vara sa reinnoade colaborarea sfarsita brusc in 2008. „Eu am vazut in dublele cu Fenerbahce si Inter Milano un Sanmartean dispus la efort, care a facut ambele faze. Eu cred ca trebuia sa fie la lotul national. Nici Tanase nu face ambele faze ale jocului. La partidele cu Estonia si Andorra trebuia chemat Sanmartean!”, a declarat Dorinel, cu cateva ore inaintea startului meciului de la Tallin. Aproape toata lumea a spus ca Lucian Sanmartean trebuia convocat la echipa nationala, insa remarca antrenorului inlaturat de la Galati surprinde foarte mult, mai ales in conditiile in care relatia lui Dorinel Munteanu cu selectionerul Victor Piturca a fost intodeauna una excelenta. De altfel, cu ajutorul lui Piturca, Dorinel a devenit cel mai selectionat jucator all-time la nationala. Mai mult, insistenta cu care „Munti” a continuat sa joace pana la 37 de ani, precum si perseverenta selectionerului din Orodel de a-l chema pe „Neamt” la lot, toate acestea au avut un scop comun: detronarea lui Gica Hagi din acest clasament. Atat Piturca, dar si Munteanu, aveau un cui impotriva lui Hagi. Ura selectionerului data de pe vremea debarcarii sale cu scandal de la nationala, in 1999, in timp ce nemultumirea lui Dorinel fata de Hagi s-a nascut in timp, Munteanu nefacand parte din cercul machidonului – vezi prietenia lui Hagi cu Popescu si Petrescu.

Porumboiu: „Sumudica nu stapaneste vestiarul!”

ATENTIE! Porumboiu il asteapta la cotitura pe Sumudica

Pentru a intari teoria potrivit careia Marius Sumudica va fi inlocuit, cat de curand, cu Dorinel Munteanu, la cateva ore dupa ce „Neamtul” si-a expus parerea fata de neconvocarea lui Sanmartean, patronul Adrian Porumboiu a declarat ca actualul antrenor de la FC Vaslui nu stapaneste vestiarul. „Sumudica va deveni un antrenor bun atunci cand va reusi sa stapanesca vestiarul, iar cuvantul sau va fi litera de lege si nu vor mai exista comentarii. Il voi lasa pana cand voi vedea ca se duce echipa la vale. Va avea credit in limite normale”, a punctat Porumboiu. Desi Dorinel asteapta cu infrigurarea primul pas gresit facut de Sumudica, pe acesta din urma il ajuta foarte mult programul. Etapa viitoare, la Vaslui soseste nou promovata CS Severin, iar apoi urmeaza FC Brasov (deplasare), Concordi Chiajna (acasa), Astra (deplasare) si “U” Cluj (acasa).

author avatar
Sebastian Stan
600 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger