AcasăSPORTMorariu s-a retras, Petrache e favorit sa conduca COSR

Morariu s-a retras, Petrache e favorit sa conduca COSR

Octavian Morariu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman in cadrul Adunarii Generale a forului, care s-a desfasurat ieri.

Octavian Morariu

Intr-o conferinta de presa organizata dupa intrunirea AG, Morariu a explicat decizia de a demisiona de la conducerea COSR prin faptul ca activitatile avute in cadrul CIO si la Asociatia Europeana de Rugby nu-i mai permit sa fie atent „suta la suta la ce se intampla in sportul olimpic romanesc”. „Sunt 10 ani de cand conduc acest for si cred ca in aceasta perioada am fost un presedinte dedicat. Consider ca evolutia COSR a fost vizibila in toti acesti ani, in care am incercat cu incapatanare sa apar valorile olimpismului. Avand in vedere insa si celelalte activitati ale mele din cadrul CIO, precum si celelalte foruri, constat o supraincarcare a activitatilor. Nu sunt ahtiat dupa functii si din respect pentru cei din jur si pentru familia mea am hotarat sa ma retrag din functia de presedinte al COSR. Decizia nu a fost usoara, a fost una de moralitate si normalitate, in acelasi timp.

Alin Petrache

Toate activitatile mele nu-mi mai permit sa fiu atent suta la suta la ce se intampla la COSR. Aici trebuie sa fie cineva care sa se ocupe zi de zi de aceasta activitate. Ar fi fost din partea mea o lipsa de moralitate si deontologie ca sa continui”, a declarat Morariu. Conform statutului, Morariu ramane in functie pana la data urmatoarei sedinte a Adunarii Generale, care va avea loc la 29 mai. In cadrul acestei adunari, vor avea loc alegeri pentru functia de presedinte. Unul dintre favoritii la postul de sef al COSR este Alin Petrache, care indeplineste si functia de presedintele al Federatiei Romane de Rugby.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
131 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger