AcasăSPORTMorariu, in comisia CIO pentru Programe Olimpice

Morariu, in comisia CIO pentru Programe Olimpice

Octavian Morariu, al patrulea roman care penetreaza structurile CIO

Presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, Octavian Morariu, membru al Comitetului International Olimpic, a fost desemnat de catre Thomas Bach, presedintele CIO, sa faca parte din Comisia pentru Programe Olimpice si din Comisia pentru Relatii Internationale ale forului de la Lausanne.

Octavian Morariu, al patrulea roman care penetreaza structurile CIO

Cele doua structuri joaca un rol important in ceea ce priveste alcatuirea Agendei Olimpice pentru anul 2020, prima intalnire urmand a avea loc in luna septembrie anul acesta. Atunci, Comisiile vor putea analiza propunerile grupurilor de lucru specializate care vor fi stabilite in urmatoarele saptamani. Dupa Sesiunea Extraordinara a CIO, care va avea loc in luna decembrie, si dupa aprobarea Agendei Olimpice pentru 2020, atat structurile, cat si componentele ambelor comisii ar putea fi schimbate.
Octavian Morariu a fost ales ca membru al CIO cu 73 voturi pentru si 14 impotriva in septembrie 2013, devenind astfel cel de-al patrulea roman care se bucura de acest statut, dupa printul George Ghe. Bibescu, George Plagino si Alexandru Siperco.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger