AcasăSPORTMonica Niculescu, victorie de 40.000 de dolari in Brazilia

Monica Niculescu, victorie de 40.000 de dolari in Brazilia

Monica Niculescu a devenit a patra jucatoare de tenis din Romania, dintre cele aflate in activitate, care isi trece in cont un turneu profesionist.

Sambata noaptea, Monica s-a impus, cu 6-2, 4-6, 6-4, in finala disputata impotriva rusoaicei Olga Puchkova la Florianopolis (Brazilia).

Succesul obtinut de Monica ii asigura acesteia un cec in valoare de 40.000 de dolari si 280 de puncte WTA cu care ar putea urca pana undeva in jurul locului 50 mondial.

In ultimii ani, doar trei jucatoare din Romania mai reusisera sa castige turnee WTA, Sorana Cirstea (Tashkent 2008), Alexandra Dulgheru (Varsovia 2009 si 2010) si Irina Begu (Tashkent 2012).

Monica a dat lovitura din a treia incercare, ea pierzand doua finale in Luxemburg, una in fata Victoriei Azarenka si alta in fata americancei Venus Williams.

Interesant este ca victoria de la Florianopolis vine dupa o perioada dificila pentru Monica Niculescu, ea stand trei luni pe bara din cauza unei fracturi in timpul unui meci disputat la Wimbledon, anul trecut. In plus, Monica a suferit o lovitura dura si in plan moral, accidentarea de la Wimbledon facand-o sa rateze Jocurile Olimpice de la Londra.

author avatar
Cristi Ionita
83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger