AcasăSPORTMonica Niculescu o infrunta pe Caroline Wozniacki

Monica Niculescu o infrunta pe Caroline Wozniacki

Monica Niculescu a ajuns in turul III la Australian Open si anul trecut

Monica Niculescu si-a egalat cel mai bun rezultat de la Australian Open, dupa ce a invins-o, ieri, pe Pauline Parmentier, cu 4-6, 6-4, 6-1 si s-a calificat in faza 16-imilor de finala.

Monica Niculescu a ajuns in turul III la Australian Open si anul trecut

Monica s-a incalzit mai greu pe “Terenul 2” al complexului de la Melbourne si-a fost la un pas sa piarda meciul din mana, frantuzoaica avand, la un moment dat, 6-4, 4-3 si serviciu. A urmat o revenire de senzatie in care olteanca a castigat opt game-uri la rand si a rezolvat soarta calificarii fara mari emotii. Jucatoarea din Slatina dovedeste o tarie de caracter formidabila, fiind la al doilea meci consecutiv cand intoarce rezultatul, dar cele cinci ore si 14 minute petrecute pe teren, in primele doua tururi, s-ar putea sa o coste in conditiile in care, pentru Monica, urmeaza un meci extrem de greu, cu daneza Caroline Wozniacki, liderul WTA.

Wozniacki resimte conditiile meteo din Australia

Spre deosebire de jucatoarea noastra, Wozniacki le-a expediat rapid pe Anastasia Rodionova (6-2, 6-1 in 76 de minute) si pe Anna Tatisvili (6-1, 7-6 in 109 minute), desi in meciul contra gruzinei s-a folosit din plin de pungile cu gheata pentru a combate caldura sufocanta. Daneza are avantajul meciurilor directe, ea invingand-o de doua ori pe romanca: 6-4, 6-0 la Istanbul (2006) si 6-3, 6-3 la New Haven (2008). Calificarea in turul al treilea de la Australian Open i-a asigurat Monicai un cec in valoare de 55.000 de dolari, de cinci ori mai mult decat castigase pana acum in 2012.

Nalbandian, anchetat pentru injurii

Nalbandian a dat vina pentru esec pe arbitrul de scaun

Argentinianul David Nalbandian, semifinalist la Australian Open in 2006, a parasit competitia de la Antipozi inca din turul al doilea. Nalbandian a fost eliminat de americanul John Isner dupa un meci-maraton de aproape 5 ore (6-4, 3-6, 6-2, 6-7, 8-10). Infrangerea s-ar putea sa-l coste scump pe argentinian, in conditiile in care el l-a injurat pe arbitrul de scaun spre finalul partidei, iar ATP a anuntat ca va deschide o ancheta. Nalbandian risca sa nu mai vada cei 33.000 de dolari pe care ar trebui sa-i incaseze pentru calificarea in turul al doilea.

author avatar
Cristi Ionita
118 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger