AcasăSPORTMondialul de handbal e istorie: niste fricoase!

Mondialul de handbal e istorie: niste fricoase!

Croatele ne-au barat drumul spre sferturi

Fetele lui Radu Voina au parasit Mondialul 2011, dupa un meci pierdut in fata Croatiei (27-28), in finalul caruia au avut, insa, timp berechet sa marcheze golul egalizator.

Bradeanu (cu mingea) nu a reusit sa fie coordonatorul de care aveam nevoie

Afectate psihic de evolutia slaba din grupe, romancele au avut cateva tresariri de orgoliu in duelul cu Croatia din „optimi”, de la Sao Bernardo do Campo, dar finalul a scos la iveala o lipsa de curaj infioratoare. Condusa cu 28-27, Romania a avut atacul prin care putea duce meciul in prelungiri, dar niciuna dintre elevele lui Voina nu si-a asumat raspunderea unei aruncarii la poarta.

Fiera a inscris cinci goluri impotriva Croatiei

Exceptand patrunderea Aureliei Bradeanu, care s-a incheiat cu pasi in fault si o noua aruncare de la 9 metri, fetele noastre au mizat doar pe detenta extremei Ardean Elisei, mult mai scunda decat aparatoarele croatelor. Infrangerea de luni seara a facut ca Romania sa termine pe locul 13 editia 2011 a Campionatului Mondial de handbal, cea mai slaba clasare din ultimul deceniu.

Blestemul cifrei 13

Croatia ne-a eliminat iar dupa 13 ani

Dupa 13 ani, Romania a pierdut din nou la limita un meci cu Croatia in optimile unui Campionat Mondial, terminand competitia pe locul 13. In 1998, la Mondialul de fotbal din Franta, Croatia castiga, scor 1-0,  duelul cu Romania lui Hagi, Popescu si Petrescu, dupa un gol marcat de Davor Suker, din penalty. Infrangerea de atunci a insemnat inceputul sfarsitului pentru „Generatia de Aur”. Esecul nationalei de handbal in acest final de an poate consemna iesirea din scena a unor jucatoare precum Ramona Farcau, Carmen Amariei, Aurelia Bradeanu, Cristina Varzaru sau Talida Tolnai, toate trecute de 30 de ani.

Voina il ataca pe Gatu

Radu Voina e multumit de parcursul Romaniei

In ciuda esecului suferit la Sao Bernardo do Campo, selectionerul Radu Voina s-a declarat multumit de jocul echipei noastre. Tehnicianul Oltchimului le-a reprosat fetelor doar faptul ca n-au evoluat cu la fel de multa determinare si in grupe. Voina a pus clasarea slaba a Romaniei pe seama numeroaselor absente din lot. “Atat se poate acum. Ne-au lipsit multe jucatoare importante si elemente de care aveam nevoie. Doar specialistii, in ghilimele, se gandeau ca putem lua o medalie” a declarat Voina, facand aluzie la Cristian Gatu, presedintele FR de Handbal, cel care sustinea inaintea competitiei din Brazilia ca „echipa Romaniei joaca formidabil si poate castiga Mondialul”.

Ratam Olimpiada?

Croatele s-au opus calificarii noastre

Invinsa de Croatia in optimi, Romania a ratat calificarea intr-unul dintre cele trei turnee preolimpice din 2012, acolo unde merg sigur doar formatiile clasate pe locurile 2-7 in Brazilia. Totusi, echipa noastra ramane in carti pentru J.O in cazul in care o echipa din Europa castiga Mondialul din acest an, ceea ce este foarte probabil in conditiile in care sase dintre cele opt formatii ajunse in „sferturi” provin de pe „Batranul Continent”. Astazi, in antepenultimul act al competitiei, se joaca meciurile Rusia – Franta, Angola – Danemarca, Norvegia – Croatia si Spania – Brazilia.

author avatar
Cristi Ionita
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger