AcasăSPORTMoment istoric pentru Romania! Putem avea doi frati campioni mondiali de kickbox

Moment istoric pentru Romania! Putem avea doi frati campioni mondiali de kickbox

Romania are mari sanse sa devina, pe 21 decembrie, prima tara din lume care da doi frati campioni mondial de kickbox profesionist.

Bogdan si Andrei Stoica pot deveni corespondentii din kickbox ai fratilor Klitschko, in cazul in care vor castiga meciurile in care sunt implicati la finala Superkombat din 21 decembrie, de la Galati.

Bogdan Stoica este campionul mondial la categoria cruiser (-92 de kilograme) din mai 2012, cand l-a invins pe croatul Ivan Stanci. Pentru Bogdan urmeaza un meci greu cu challengerul obligatoriu, bielorusul Igor Bugaenko. Acesta are 50 de victorii si numai cinci infrangeri la profesionisti si a devenit challenger dupa ce l-a batut pe spaniolul Jorge Loren.

„L-am urmarit chiar la ultimul meci. E un sportiv experimentat care foloseste mult tehnica de brate” a declarat Bogdan Stoica, luptator care a pierdut, pana acum, doar doua dintre cele 32 de meciuri disputate la profesionisti.

Andrei Stoica se va bate pentru centura de campion mondial la categoria super cruiser (-95 de kilograme) cu cehul Ondrej Hutnik. Andrei l-a batut pe lituanianul Arnold Oborotov, in timp ce Hutnik a trecut de algerianul Massinissa Hamaili pentru a obtine o sansa la centura.

Andrei Stoica este cotat de bookmakeri cu sansa a doua, mai ales pentru ca Hutnik este neinvins din 2008, dar sportivul roman sustine ca a pregatit o tactica speciala si este gata pentru un meci de foc cu fostul campion mondial de muay-thai.

Conform lui Eduard Irimia, presedintele Superkombat, ar fi o premiera mondiala ca doi sportivi sa fie campioni mondiali de kickboxing in acelasi timp. Si alte perechi de frati au evoluat la nivel inalt, precum Rony si Ray Sefo, Giorgio si Armen Petrosyan sau Dzevad si Dzenan Poturak, dar nu s-a intamplat sa fie doi frati campioni mondiali.

In afara fratilor Stoica, la Galati vor mai lupta alti patru sportivi romani, Catalin Morosanu, Alexandru Lungu, Raul Catinas si Benny Adegbuyi, gala Superkombat Final Tournament urmand a fi transmisa in aproape 100 de tari, de pe toate continentele, gratie colaborarii cu Eurosport, dar si cu alte posturi tv specializate pe sporturi de contact.

author avatar
Cristi Ionita
809 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger