AcasăSPORTMoment istoric în motorsport. Formula 1 și MotoGP, devin oficial “surori”

Moment istoric în motorsport. Formula 1 și MotoGP, devin oficial “surori”

Suntem martorii unei mutări istorice în motorsportul mondial. Grupul Liberty Media, care deține Formula 1, este gata să cumpere și MotoGP, în urma unui acord de miliarde de euro.

Grupul Liberty Media, din Statele Unite ale Americii, patronează Formula 1 din 2017. Atunci americanii au achiziționat cel mai mare campionat de motorsport al lumii de la CVC Capital Partners.

Nu le-a fost de ajuns, așa că au trecut mai departe în monopolizarea sporturilor cu motor. Acum a venit rândul MotoGP-ului, cel mai renumit campionat de curse cu motociclete al planetei.

Liberty Media a scos din buzunar peste 4 miliarde de euro pentru a prelua 86% din Dorna Sports, compania mamă din Spania care deține MotoGP încă din 1992.

Achiziția se va finaliza până la sfârșitul anului 2024, după ce se vor primi toate aprobările necesare de la autoritățile fiscale.

Președintele grupului Liberty Media, Greg Maffei, se arată mândru de extinderea portofoliului în ceea ce privește sportul mondial.

„MotoGP este o ligă globală cu o bază de fani loiali și entuziaști, curse captivante și un profil financiar cu flux de numerar semnificativ,” a spus el.

„Afacerile au un potențial semnificativ de creștere, și intenționăm să dezvoltăm sportul pentru fani, echipe, parteneri comerciali și acționarii noștri.”

Între timp, directorul executiv al Dorna, Carmelo Ezpeleta, a declarat că Liberty are o „istorie impresionantă în dezvoltarea activelor sportive”.

„Suntem mândri de sportul global pe care l-am crescut, iar această tranzacție este o dovadă a valorii sportului astăzi și a potențialului său de creștere,” a spus Ezpeleta.

author avatar
Mihail Ioan
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger