AcasăSPORTNovak Djokovic, DESCALIFICAT de la US Open! Gestul controversat pentru care sârbul...

Novak Djokovic, DESCALIFICAT de la US Open! Gestul controversat pentru care sârbul a fost exclus direct din competiție! – VIDEO

Djokovic

Novak Djokovic a fost descalificat de către arbitrul turneului din meciul din optimile de finală ale US Open cu Pablo Carreno Busta. Numărul 1 mondial a lovit cu mingea un arbitru de linie. Lovitura a fost atât de puternică, încât victima sârbului a căzut la pământ și a avut nevoie de îngrijiri.

Djokovic nu s-a uitat în direcția în care a trimis mingea, dar a lovit oficialul în gât. Potrivit regulamentului, gestul este sancționat cu default (descalificare). O descalificare dintr-un turneu de Grand Slam pentru un incident asemănător s-a petrecut în 1995, când Tim Henman a lovit din greșeală cu mingea în cap un copil de mingi la Wimbledon, în timpul unui meci de dublu, scrie digisport.ro.

Djokovic a lovit arbitrul în gât

În acel moment, scorul era de 6-5 pentru spaniol. Carreno Busta tocmai făcuse break, după ce în prealabil salvase trei mingi de set pe propriul serviciu. Novak Djokovic a căzut la 5-5, părând că și-a accidentat umărul, apoi și-a pierdut serviciul. Asta l-a frustrat pe sârb.

În drum spre bancă, acesta s-a întors și a trimis o minge în direcția arbitrului de linie, lovind-o pe aceasta în zona gâtului. Acesta a țipat și a căzut, scrie CNN. Djokovic a fugit imediat către ea pentru a vedea în ce stare este. Oficialul în cauză a plecat apoi de pe teren și a primit îngrijiri.

Arbitrul de scaun, franțuzoaica Aurelie Tourte, a chemat imediat arbitrul turneului de Grand Slam US Open, Soeren Friemel; după mai multe parlamentări, Djokovic a fost informat că nu e altă opțiune decât descalificarea. „Nu are nevoie să meargă la spital pentru asta. O să alegeți să mă descalificați în această situație? Cu cariera mea, la un Grand Slam, pe terenul central?”, a reacționat sârbul, adăugând către Friemel: „Știu că este greu pentru voi, indiferent de ce decizie veți lua”.

Informat asupra deciziei finale, Djokovic a mers apoi să-i strângă mâna lui Carreno Busta și a ieșit de pe teren. Sârbul nu a rămas la conferința de presă și a plecat imediat de la stadion.

Prima reacţie a lui Djokovic după descalificarea de la US Open

Jucătorul sârb a revenit ulterior cu o postare în social media, spunând: „Întreaga situație m-a făcut să mă simt foarte trist și cu o senzație de gol. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar turneul mi-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. Nu-i spun numele, ca să îi respect dreptul la viața privată.

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu și să iau dezamăgirea mea și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru creșterea și evoluția mea ca jucător și ca persoană.

Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a scris Djokovic.

author avatar
Andreea Vlad
405 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca se intampla in colonia Romania si jucatorul era de la ciuma galbena, nu se intampla nimic, nu avea loc nici o eliminare. Ar fi motivat ca mingea s-a dus singura intr-acolo manata de PeeeSeeeDeee.

  2. Pe sistemul culmi culmilor care este sa impingi o baba pe scari sa o intrebi frumos ca de ce sa grabeste iar cand cade sari o ajuti si iti multumeste ca esti gentil.
    Jocovici a jucat ultimul sau as ce a prins marul lui Adam.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger