AcasăSPORTMoldoveanul Chitaru a bagat cutitul in Tanczos

Moldoveanul Chitaru a bagat cutitul in Tanczos

Alecu Chitaru

Episodul s-a petrecut in martie 2006, atunci cand miliardarul iesean Alecu Chitaru l-a injunghiat in spate pe liderul de atunci al Agentiei Domeniilor Statului, dupa o discutie in contradictoriu.

Alecu Chitaru

Victima de acum cinci ani era nimeni alta decat Barna Tanczos, actualul sef al hocheiului si omul care nu vede nimic grav in intonarea imnului secuiesc la partidele nationalei de hochei ale Romaniei. Pe atunci presedintele ADS-ului, Tanczos acceptase sa-l primeasca in audienta pe Alecu Chitaru, om de afaceri moldovean. Cei doi au discutat in contradictoriu pret de cateva minute, dupa care miliardarul iesean a bagat un cutit cu lama de 20 de cm in spatele lui Barna Tanczos. Chitaru a declarat ca nu l-a injunghiat in spate pe maghiar, dar „l-ar fi intepat in fund”, cu scopul de a-l speria.

Tanczos a blindat Federatia cu „pui de daci”

Tanczos, fost sef la ADS, actual presedinte FR de Hochei

Ca sa nu mai fie pus in situatia din 2006, Barna Tanczos s-a blindat la Federatia Romana de Hochei cu apropiati de etnie maghiara. De fapt, din sapte membri, Biroul Federal are doar doi romani, restul de cinci fiind urmatorii „pui de daci”: Előd Gergely Antal, János Gabor, Alexandru Kalamar, Ernő Lazar si Ervin Miklos. Si vicepresedintele Federatiei este la fel de roman ca Tanczos: Attila Bencze.

In 2008, Steaua, Sportul si Galatiul au boicotat alegerea lui Barna

Momentul in care hocheistii canta imnul Tinutului Secuiesc

Barna Tanczos a fost ales presedinte al Federatiei Romane de Hochei pe Gheata (FRHG) in iulie 2008, cu 12 voturi pentru si unul impotriva, profitand de retragerea lui Alexandru Halauca, fost jucator al nationalei de hochei intre 1976 si 1980. In mod normal, mandatul lui Tanczos  se va incheia in vara anului viitor. In 2008, Barna era vicepresedinte al sectiei de hochei SCM Brasov, dar si secretar de stat in cadrul Ministerului Transporturilor. Alegerea lui Barna Tanczos a fost boicotata de cinci cluburi, printre care CSA Steaua Bucuresti, CS Sportul Studentesc sau CSM Dunarea Galati. Barna Tanczos l-a inlocuit in functie pe Janos Kurko, patronul SC Miercurea Ciuc, demis in iunie 2008 din cauza unor nereguli.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
845 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger