AcasăSPORTMoggi merge la inchisoare

Moggi merge la inchisoare

Luciano Moggi a fost „capo di tutti capi” in fotbalul european

Fost director general la Juventus Torino, Luciano Moggi a fost condamnat, ieri, la Napoli, de instanta de apel, la doi ani si patru luni de inchisoare cu executare in procesul „Calciopoli”.

Luciano Moggi a fost „capo di tutti capi” in fotbalul european

Moggi a fost judecat ca sef al gruparii care a trucat rezultatele din campionatul Italiei si a fost condamnat pentru „asociere mafiota si frauda sportiva”. Luciano Moggi fusese condamnat de prima instanta la cinci ani si patru luni de inchisoare. Fostul sef al arbitrilor din Italia, Pierluigi Pairetto, a fost de asemenea condamnat la doi ani de inchisoare, la fel ca fostul vicepresedinte al Federatiei Italiene de Fotbal, Innocenzo Mazzini. Un alt fost sef al arbitrilor italieni, Paolo Bergamo, va fi judecat la alta data, deoarece avocata sa, Silvia Morescanti, este insarcinata si nu a putut fi prezenta la proces. La prima instanta, Bergamo a fost condamnat la trei ani si opt luni de inchisioare, cea mai mare pedeapsa dupa cea primita de Moggi. Avocatul lui Luciano Moggi, Maurilio Prioreschi, a anuntat ca va contesta si aceasta decizie. In schimb, presedintii cluburilor AC Fiorentina si Lazio Roma, Andrea Della Valle, respectiv Claudio Lotito au fost lasati in libertate deoarece frauda sportiva in cazul lor s-a prescris.

Ca urmare a scandalului Calciopoli, izbucnit in 2006, Juventus Torino a pierdut doua titluri de campioana si a fost retrogradata.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
103 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger