AcasăSPORTModa baronilor locali in fotbalul rus

Moda baronilor locali in fotbalul rus

Galitki, patronul celeilalte echipei din Krasnodar

Pe langa granzii TSKA, Lokomotiv, Spartak, Dinamo Moscova sau Zenit St.Petersburg, fotbalul rus este dominat si de grupari sustinute financiar de catre adevarati baroni locali.

In incercarea de a tine pasul cu echipele din Moscova (TSKA, Dinamo, Spartak, Lokomotiv) sau cu Zenit St.Petersburg, formatii precum Anji Makhachkala, Rubin Kazan, Kuban Krasnodar sau Terek Grozny au inceput deja sa investeasca milioane de dolari. Ceea ce se stie mai putin este faptul ca aceste cluburi reprezinta cate o zona a Rusiei.

Suleyman Kerimov (Anji Makhachkala). Dagestan

Kerimov a preluat gruparea din Makhachkala la inceputul acestui an

Anji este condusa de Suleyman Kerimov. Cu o avere de 5,5 miliarde de dolari, Kerimov este cel mai influent om din Republica. Kerimov a fost deputat timp de 8 ani. Oligarhul a investit consistent pentru a-si asigura semnatura unor jucatori precum Balasz Dszudzsak (adus de la PSV Eindhoven) sau Yuri Zhirkov (Chelsea Londra). Bomboana de pe tort a reprezentat-o, pana acum, transferul lui Roberto Carlos. Fostul international brazilian este tratat ca un rege in Dagestan, avand asigurat un castig anual de 10 milioane de euro. Totusi, Kerimov este pregatit sa investeasca in continuare treburi de bani, primul pe lista fiind camerunezul Samuel Eto’o, despre care se spune ca ar semna chiar astazi. Kerimov a investit masiv in afaceri cu petrol, aur si argint.

Alexander Gusev (Rubin Kazan). Tatarstan

Sub patronajul lui Gusev, Rubin Kazan a castigat doua titluri in Rusia

Alexander Gusev, patronul lui Rubin Kazan, nu putea sta departe de politica. El este vicepresedintele Republicii Tatarstan. Desi nu se poate bate in averi cu miliardarul de la Anji Makhachkala, Gusev a reusit sa-i aduca la Rubin pe Obafemi Martins sau Cesar Navas. Gusev este un fost sportiv de performanta, care a castigat titlul de campion olimpic in 1976 cu nationala de hochei pe gheata a URSS. Fizicul sau impresionant l-a ajutat sa se impuna prin forta de-a lungul timpului, astfel ajungand unul dintre cei mai importanti oameni din regiune.

Ramzan Kadarov (Terek Grozny). Cecenia

Presedintele cecen, Ramzan Kadarov

Ramzan Kadarov, liderul formatiei Terek Grozny, este presedintele Republicii Cecenia. Kadarov si-a petrecut o lunga perioada de timp pe front, devenind ulterior un apropiat al fostului presedinte rus, Vladimir Putin. La aproape 35 de ani, Kadarov trece drept un barbat dur, fiind acuzat de mai multe organizatii mondiale de crime impotriva umanitatii. Ramzan Kadarov vrea sa faca din Terek Grozny o superechipa. Deocamdata, proiectul cu Ruud Gullitt a reprezentat un fiasco, dar liderul cecen nu se lasa cu una cu doua. Pana acum a investit peste 100 de milioane de dolari in echipa.

Alexander Tkachyov si Sergei Galitki (Kuban si FC Krasnodar). Krasnodar Krai

Tkachyov si antrenorul Petrescu

Lupta pentru suprematie in regiunea Krasnodar Krai se da intre doua formatii proaspat promovate in prima liga. Kuban, formatia antrenata de romanul Dan Petrescu, este condusa de Alexander Tkachyov, guvernator al regiunii incepand cu anul 2000, dupa ce acesta a fost timp de cinci ani membru al Dumei de stat. Tkachyov (50 de ani) a fost acuzat de rasism pentru ca este impotriva imigrantilor. Rivala FC Krasnodar este condusa de Sergei Galitki, care are o avere de 5,5 miliarde de dolari. In varsta de 44 de ani, Galitki a intrat in afaceri inca din 1994. A inceput cu o firma de cosmetice si parfumuri si si-a dezvoltat portofoliul investind si in industria alimentara sau in retail.

Galitki, patronul celeilalte echipei din Krasnodar
author avatar
Cristi Ionita
703 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger