AcasăRecomandariMititelu a adus Universitatea Craiova in FALIMENT!

Mititelu a adus Universitatea Craiova in FALIMENT!

FC Universitatea Craiova, cvadrupla campioana a Romaniei, a intrat in procedura de faliment! Ieri, Tribunalul Brasov a respins planul de reorganizare in dosarul de insolventa deschis de gruparea olteana.

Adrian Mititelu este considerat de fani groparul Universitatii Craiova

O istorie de zeci de ani, cu moment glorioase in spate, a fost calcata in picioare de booveanul mititel ajuns mare stapan peste brand-ul Craiova Maxima. Ce n-au reusit rivalii din campionat – „decapitarea” uneia dintre cele mai iubite echipe din fotbalul romanesc – a fost un mizilic pentru Adrian Mititelu. „Instanta a infirmat planul de reorganizare impus de debitoarea «SC FC U Craiova SA» si a dispus inceperea procedurii de intrare in faliment si a numit in calitate de lichidator judiciar provizoriu «Asociatia de Insolventa SPRL Bucuresti». De asemenea, Tribunalul Brasov a stabilit data de 17 septembrie pentru continuarea procedurii. Sentinta poate fi atacata cu recurs in termen de 7 zile de la comunicare”, se mentioneaza in solutia Tribunalului Brasov. Creditorul „Stiintei” a reactionat in stilul caracteristic: „Eu nu pot sa inteleg cum aceasta instanta a respins un plan de reorganizare bine construit si care permitea creditorilor sa isi recupereze creantele in totalitate. Este o decizie abuziva a acestei judecatoare Simona Cont, care nu face altceva decat sa favorizeze grupul de la Primaria Craiova. Daca aceasta decizie ramane asa, Universitatea Craiova moare. Iar eu nu pot sa permit asa ceva. Vom face recurs la Curtea de Apel Brasov”.
Saptamana trecuta, Comisia de Disciplina a Federatiei Romane de Fotbal a luat act de decizia de retragere din toate competitiile a echipelor gruparii FC Universitatea Craiova. „Stiinta”, club infiintat in 1948, a castigat de patru ori titlul de campioana, in sezoanele 1973/74, 1979/80, 1980/81, 1990/91, de sase ori Cupa Romaniei (1976/77, 1977/78, 1980/81, 1982/83, 1990/91, 1992/93) si a fost prima formatie din tara noastra calificata in semifinalele unei competitii europene, Cupa UEFA, in sezonul 1982/1983.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
349 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger