AcasăEditorialDan Claudiu TanasescuMitica si incalzirea centrala

Mitica si incalzirea centrala

Mitica Dragomir

Plecat de multa vreme din satul in care s-a nascut, Mitica Dragomir, ajuns la vremuri noi presedintele Ligii de fotbal, a uitat, furat de raspunderile starnite de jocul cu buclucasa, de soba din casa parinteasca incinsa cu ciocalai si panuse de porumb, imprumutand la iuteala din obiceiurile boierilor, carora incalzirea centrala cu tevi pe sub covoare si suflante cu aer cald le tin sangele in continua miscare.

Mitica Dragomir

Plecand el de la aceasta idee, nascuta din neplacerile iscate de iarna haina care ne-a zavorat drumurile si a acoperit terenurile de fotbal cu munti de zapada, dupa o cugetare adanca, a iesit la rampa propunerilor  novatoare venite sa imbunatateasca mersul fotbalului romanesc. Burzuluindu-se la niste camere de luat vederi, Corleone a emis un pseudopod din gandirea-i de sef, decretand irefutabil: la anul, toate cluburile din prima liga sa posede terenuri incalzite! Adica, nimic mai simplu: pui mana pe lopata, dai la o parte gazonul, sapi de vreo juma’ de metru, vari niste tevi, pui toate la locul lor, si cand vine iarna bagi cu pompa apa calda preparata cu gaze rusesti obtinute de la baietii destepti! Si-atunci sa vezi terenuri giugiuc, de sta pisica-n coada! Nu tu noroaie, nu tu zapada si gheata, doar iarba grasa presarata cu floricele de camp. Nimeni nu spune ca n-ar fi grozav ca terenurile sa aiba asemenea dotari, dar cand toate cluburile joaca fata-ascunsa cu ANAF-ul din pricina datoriilor, cand mai toti finantatorii dau salariile fotbalistilor numai atunci cand observa ca acestora li s-au lungit urechile de foame, cum naiba sa ceri imperios acest lucru? Iar la ideea lui Mitica a sarit ca un popandau si domnul Viorel Duru, baiatul cu licentele, care, pe un ton de cantator de prohod, a zis: „La anul nu ia licenta cine nu are instalatie de incalzire subterana a terenului”! Oare pe unde ne umbla mintea, fratilor? Si, fiindca veni vorba de terenuri incalzite, nu ne ascundem veselia provocata de vorbele doctorului-primar Oprescu, care, `n urma cu cateva zile, vizitand arena din Maior Coravu, unde urmeaza sa se joace joi meciul dintre Steaua si Twente, a exclamat cu incantare copilareasca de-a dreptul dezarmanta: „Sa mor daca ma asteptam sa arate gazonul atat de bine!”.

Numai ca, atunci, postata cu pricina arata precum partia de la Stana de Vale sufocata de suluri de zapada inghetata! Dar cum terenul are instalatie de incalzire, tragem nadejde ca, pusa in functiune, aceasta va topi fuioarele de nea, si gazonul va fi mai abitir decat unul de pe stadioanele englezesti!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
174 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger