Mita biciclista

In "absenta" superstarului Ronaldo, ieri, jurnalul portughez "Record" i-a multumit lui Varela pentru golul de trei puncte

Miercuri a fost ziua in care s-au intalnit in prima partida Danemarca si Portugalia. Credeam, inaintea meciului, ca vor iesi scantei, gandindu-ma la faptul ca in echipa lusitanilor juca Ronaldo, poate cel mai bun fotbalist al timpului, iar de partea cealalta evoluau ambitiosii danezi care, cu cateva seri inainte, le facusera pocinogul cultivatorilor de lalele.

In "absenta" superstarului Ronaldo, ieri, jurnalul portughez "Record" i-a multumit lui Varela pentru golul de trei puncte

Pot spune ca in prima repriza, in ciuda celor trei goluri inscrise (unul, de detinatorii celor 483 de insule, si doua de ocupantii unei parti a Insulei Iberice), m-a cam lovit plictisul. Abia in mitanul de dupa pauza al partidei, fotbalistii celor doua reprezentative si-au mai scuturat de praf blazonul, salvatorii modestului spectacol fiind danezii. Ei au alergat mai mult, au legat jocul prin mai multe pase, au egalat printr-un gol superb, si daca nu ar fi avut niste aparatori bantuiti de naivitate, n-ar fi pierdut cu scorul de 3-2, un  rezultat care ii cam dezavantajeaza. Cat despre portughezi, nu putem spune cine stie ce cuvinte de lauda, fiindca au jucat la tacaneala, fara vlaga, iar in situatiile cand superfotbalistul Ronaldo a ajuns singur cu portarul advers ori in pozitii favorabile de sut, acesta s-a balbait si a trimis mingea prin peluzele frumosului stadion. Se poate spune ca jucatorul Realului a incercat de cateva ori sa-i bage-n sperieti pe adversari, facand cate-o „scarita” ori o „bicicleta”, dar poznasa nu l-a ascultat, determinand pe multi dintre suporteri sa spuna despre el lucruri nu prea placute. Nu mai departe nelipsitul meu musafir Somarlie, fan inrait al starului cu pricina, enervat de ghelele acestuia, a trantit cutia cu bautura racoritoare, pe care o avea in dotare inca din timpul campaniei electorale, si a strigat inciudat: „Frate-miu, baiatu’ joaca din picioare in seara asta de zici ca-i Mita biciclista! Nimic nu-i iese!”.

Al doilea meci al zilei s-a disputat la Harkov, intre Olanda si Germania, la umbra statuii lui Lenin, care inca mai troneaza in Piata Libertatii a orasului. Joc bun, ambitios, incarcat de faze frumoase, in care nemtii au izbutit sa calce cu tavalugul peste cosul cu portocale mecanice adus in Ucraina de antrenorul batavilor, Bert von Marwijk. Olandezii au luptat din rasputeri, dar neamtul Gomez si-a dovedit clasa, inscriind de doua ori in poarta talentatului Stekelenburg. Asadar, „fritii” acumuleaza 6 puncte, zestre care le da dreptul sa dea de dusca o bere si sa cante „Lili Marlen”!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
163 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger