AcasăSPORTMisterioasa combinatie dintre Bernie Ecclestone si miliardarul roman Ion Tiriac

Misterioasa combinatie dintre Bernie Ecclestone si miliardarul roman Ion Tiriac

Ion Tiriac este un apropiat al sportului german, el fiind, in trecut, impresarul lui Boris Becker

La 83 de ani, Bernie Ecclestone are un singur regret: ca n-a revolutionat si tenisul de camp, asa cum a facut cu automobilismul. „Impreuna cu Ion Tiriac, am fost foarte aproape sa preluam controlul, dar…”, isi amintese patronul Formulei 1.

Ion Tiriac ii explica lui Bernie Ecclestone ce schimbari ar fi bune in tenis

Miliardarul care patroneaza cea mai importanta competitie automobilistica din lume si-a dorit enorm sa-si lase amprenta si asupra altui sport. Impreuna cu Ion Tiriac, a-ncercat sa faca asta in tenis, cu multi ani in urma. Astazi, Bernie Ecclestone le-a povestit jurnalistilor nemti cum putea schimba regulile tenisului daca accepta sa plateasca pretul corect: „Am negociat cu Federatia Internationala cumpararea drepturile pentru organizarea tuturor turneelor, aveam deja un parteneriat cu Ion Tiriac.

Impreuna cu el am fost foarte aproape sa preluam controlul tenisului, dar ni s-au cerut prea multi bani. Deja stiam ce trebuia schimbat. In primul rand, am fi introdus un singur serviciu pentru fiecare punct si am fi stabilit clar cat ar fi durat un meci, pentru ca toata lumea sa stie, in special companiile de televiziune. Dupa o ora de joc, s-ar fi fluierat sfarsitul si meciul s-ar fi incheiat indiferent de scor. O alta idee ar fi fost ca partidele de tenis sa fie impartita in doua sau in trei reprize, sa zicem de cate 20 de minute fiecare”.

In prezent, Ion Tiriac organizeaza anual trei turnee de tenis, la Madrid, Dusseldorf si Bucuresti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
1.032 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger