AcasăSPORTMircea Sandu vrea revolutionarea Ligii 1

Mircea Sandu vrea revolutionarea Ligii 1

(foto: transilvaniatimes.ro)

Mircea Sandu, presedintele FRF, doreste schimbarea sistemului competitional din Liga 1, astfel  incat acesta sa readuca valoarea fotbalului romanesc.

(foto: transilvaniatimes.ro)

Sistemul competitional din Liga 1, bazat pe 18 echipe, ar putea fi schimbat, a anuntat Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal (FRF), care doreste inlocuirea acestuia cu unul bazat pe 12 echipe, astfel incat valoarea fotbalului romanesc sa creasca.

Conform propunerii facute de Mircea Sandu, Liga 1 ar urma sa contina 12 echipe, urmand ca la finalul sezonului regulat sa aiba loc un play-off pentru titlu si calificarea in cupele europene si un play-out pentru retrogradare.

„Sunt prea multe echipe in Liga I. Dupa parerea mea, daca am avea timp de patru ani de zile un camionat cu 12 echipe, cu play-off, cu aceeasi bani veniti de la televiziuni, pentru ca sunt 32 de meciuri, vor creste competivitatea si numarul de spectatori pe stadioane. Sponsorii vor fi si ei mai multi, deci bani mai multi la bugetele cluburilor”, a declarat, miercuri, Mircea Sandu la Digi Sport.

Astfel de sisteme sunt folosite in Elvetia si Scotia, unde campionatele interne de fotbal cupring cate 10 si, respectiv, 12 echipe.

author avatar
Ionut Zgimbau
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger