AcasăSPORTMircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata. Cei doi...

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata. Cei doi ar putea fi inlocuiti din functii!

Lovitura de teatru in fotbalul romanesc, dupa ce Mircea Sandu, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si Dumitru Dragomir, presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, au fost trimisi in judecata.

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie ii acuza pe cei doi de comiterea mai multor infractiuni printre care abuz in serviciu, trafic de influenta si sustragere de sub sechestru.

In afara de cei doi, mai sunt trimiti in judecata si membrii Comitetului Executiv al FRF care au votat dezafilierea Universitatii Craiova in 2011.

Antena 3 anunta si ca DNA va pune sechestru pe bunurile celor implicati in cazul „Universitatea Craiova”, dar si pe bunurile FRF si LPF. De asemenea, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir ar urma sa fie inlocuiti din functiile pe care le ocupa la FRF si LPF.

Prosport.ro anunta ca, in rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, la data de 20 iulie 2011, la o sedinta a Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal s-a hotarat excluderea provizorie a S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A.  Excluderea a fost pusa pe seama incalcarii grave a statutului Federatiei, fara a se detalia si motiva in ce au constat  incalcarile si gravitatea lor.

Pentru luarea deciziei de excludere, la adoptarea careia nu s-au respectat prevederile statutare, inculpatii Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, membri ai Comitetului, in calitatea lor de conducatori ai FRF, respectiv ai LPF si-au folosit influenta si autoritatea fata de ceilalti membri ai Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Fotbal.

La data de 31 ianuarie 2011, Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, dispusese sechestrarea bunurilor mobile ale  S.C. FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. si totodata indisponibilizase un numar de  39 de jucatori de fotbal care aveau incheiate contracte civile cu clubul respectiv, sub aspectul  valorii de contract, ca drepturi federative apreciate la suma de 15.800.000 lei.

Suma respectiva de 15.800.000 lei este considerata a fi prejudiciu cauzat prin infractiunea de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In cauza s-a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobile ale inculpatilor Sandu Mircea, Dragomir Dumitru si ale Ligii Profesioniste de Fotbal.

author avatar
Cristi Ionita
204 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger