AcasăSPORTMircea Sandu si-a pierdut elanul: "N-avem infrastructura sa gazduim Euro 2020 la...

Mircea Sandu si-a pierdut elanul: „N-avem infrastructura sa gazduim Euro 2020 la Bucuresti!”

Mircea Sandu, un presedinte jucator

Acum cateva zile era increzator ca Bucurestiul va gazdui trei meciuri ale Campionatului European 2020, astazi situatia s-a schimbat radical: Mircea Sandu anunta ca nu avem infrastructura necesara.

Mircea Sandu, un presedinte jucator

Problema infrastructurii reprezinta motivul pentru care Romania nu va fi luata in calcul de Michel Platini pentru ineditul turneu final din 2020, cand mai multe capitale europene vor gazdui meciurile competitiei.

Romania e trecuta pe harta Euro 2020

Mircea Sandu considera ca autoritatile trebuie sa se hotarasca „in regim de urgenta” daca vor investi cateva miliarde de euro in autostrazi, aeroporturi si hoteluri, suficient de repede incat FRF sa depuna candidatura Bucurestiului.

„Noi am depus o scrisoare la UEFA, inca din 16 noiembrie, prin care, dupa o discutie cu primarul Sorin Oprescu, ne-am aratat disponibilitatea ca Bucurestiul sa gazduiasca in 2020 meciuri de la Campionatul European. Si asta a fost tot! In ianuarie 2013 trebuie sa primim de la UEFA si caietul de sarcini, este nevoie de investitii in infrastructura. Ganditi-va ca nu e vorba numai despre Bucuresti. Vorbim de transporturi rutiere, aeriene, feroviare, de hoteluri, de multe alte lucruri. Aici vorbim de investitii mari in autostrazi, in aeroporturi, in gari. Va fi nevoie de investitii ale guvernului, miliarde de euro. E simplu: daca Romania vrea sa participe la Euro 2020, trebuie sa indeplineasca acele conditii din caietul de sarcini! Iar decizia o va lua UEFA in 2015”, a precizat Mircea Sandu. Editia de peste opt ani va fi una aniversara, care va marca 60 de ani de la disputarea primului Campionat European. Presedintele Michel Platini vrea ca turneul final din 2020 sa se dispute pe sistemul cate un meci organizat in fiecare mare oras european.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
125 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger