AcasăSPORTMircea Sandu recunoaste ca el a dat stenogramele la DNA

Mircea Sandu recunoaste ca el a dat stenogramele la DNA

Mai marii fotbalului romanesc nu se pun de acord in legatura cu stenogramele facute publice de DNA, inregistrari care il incrimineaza, cumva, pe Mitica Dragomir si scot in evidenta caracterul vulcanic al presedintelui FRF.

Mircea Sandu si Dumitru Dragomir conduc destinele fotbalului romanesc

Plangerea facuta de Adrian Mititelu la DNA, dupa ce echipa olteana a fost retrogradata, ca urmare a unei decizii luate in sedinta Comitetului Executiv al FRF din 20 iunie 2011, incepe sa-si arate urmarile. Ieri dimineata, Directia Nationala Anticoruptie a dat publicitatii stenogramele integrale ale sedintei cu pricina, la finalul careia cluvurile Universitatea Craiova, Poli Timisoara si Gloria Bistrita au fost retrogradate din Liga 1, oltenii fiind chiar desfiintati. „Marian Iancu a zis ca ma reguleaza?! L-am regulat eu! Imi pare rau de Poli Timisoara, de orasul Timisoara, de oamenii de acolo”, a fost reactia lui Sandu dupa votul privind excluderea echipei patronate de Marian Iancu, conform stenogramelor. Ieri, dupa publicarea stenogramelor, presedintele FRF are calm, ba chiar foarte relaxat. El nu contesta cele aparute, ba mai mult, lauda reactia DNA si nu vede nicio problema referitor la furtunoasa sedinta din iunie 2011. „Ce, spun acolo ceva compromitator?! Am spus ca l-am regulat pe Iancu. Asta e, m-am bucurat pentru ca avocatii nostri castigasera la TAS procesul cu Marian Iancu. De asta am avut reactia respectiva. De ce au aparut aceste stenograme in presa? Habar n-am, dar noi le-am dat celor de la DNA! Ne-au fost solicitate si noi le-am pus la dispozitie”, a declarat pentru „National”, presedintele FRF.

Marian Iancu: „Totul a fost premeditat!”

In replica, finantatorul gruparii Poli Timisoara insinueaza ca retrogradarea echipei din Banat a reprezentat o „comanda” a presedintelui FRF, cu dorinta acestuia din urma de a se razbuna. „Cei de la FRF sunt un grup bine organizat. Cand isi propun ceva, o fac pana la capat. Totul a fost premeditat. Ei savurau victorie pe care si-o propusesera. Mircea Sandu era mutumit ca TAS a respins apelul nostru, iar cuvintele sale arata cat si-au dorit asta”, a spus Iancu.

Dumitru Dragomir: „O prostie, n-am zis de niciun mort!”

In vreme ce omul numarul 1 de la „Casa Fotbalului” nu are nimic de obiectat, presedintele Ligii, Dumitru Dragomir, afirma de documentele sedintei CEx, publicate in mass-media, contin multe inflorituri, ba chiar pe alocuri sunt inventii: „Sunt minciuni, sunt prostii, lucruri puse in plus. Ma avantajeaza ceea ce scrie in stenograme, dar nu e adevarat! Multe lucruri afirmate acolo sunt niste glume. La cate glume se fac in Comitetul Executiv, doar nu esti nebun sa le treci pe toate acolo!”, afirma Dragomir. Pasajul textului care ii da batai de cap sefului LPF ar fi legat de promovarea echipei Juventus Bucuresti in detrimentul Universitatii Craiova. Potrivit stenogramelor, Dragomir a fost cel care a cerut acceptarea bucurestenilor, dintr-un motiv tragi-comic: „Domnule presedinte, in prezent, Bucurestiul nu are nicio echipa in Liga 2. V-as ruga sa tineti cont ca e un mort in familia lor! Stiu, e un caz deosebit si sa tine cont ca aceasta echipa a promovat jucatori la echipa nationala in decursul anilor. Este vorba despre Juventus Bucuresti”, afirma liderul LPF pe data de 20 iunie 2011. „O prostie, n-am zis de niciun mort!”, se apara Dumitru Dragomir.

author avatar
Sebastian Stan
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger