AcasăSPORTMircea Sandu il expediaza pe Dumitru Dragomir: "Liga 1 cu 16 sau...

Mircea Sandu il expediaza pe Dumitru Dragomir: „Liga 1 cu 16 sau 17 echipe, sa fie clar!”

Mircea Sandu cere respectarea ROAF-ului

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal nu da doi bani pe problemele pe care le are Dumitru Dragomir cu televiziunile care detin drepturile tv asupra partidelor din Liga 1.

Mircea Sandu cere respectarea ROAF-ului
Dragomir are probleme cu "cablistii" prieteni

Din punctul de vedere al „Nasului” Sandu, lucrurile sunt simple: Liga 1 va incepe ori cu 16 echipe, ori cu 17, in functie de verdictul TAS in cazul Universitatii Cluj. Nici nu se pune problema ca CSMS Iasi sau Concordia Chiajna sa fie reprimite in prima divizie, dupa ce au retrogradat pe criterii sportive! Seful FRF mentioneaza ca exista un interes pentru ca astfel de informatii, privind o eventuala ramanere in Liga 1 a celor doua formatii, sa se vehiculeze in mass-media: „E vorba de un interes al cuiva. Eu am vorbit la Adunarea Generala despre criteriul dupa care se produce sistemul de promovare si retrogradare, adica cel sportiv. Deci patru au retrogradat, patru trebuie sa promoveze. De asemenea cele care nu au obtinut licenta, Rapid si «U» Cluj nu au loc in Liga 1. Cele care au obtinut licenta au loc in Liga 1, dar tinand cont de criteriul sportiv. Cele doua nume despre care s-a vorbit, CSMS Iasi si Concordia Chiajna, din punct de vedere sportiv nu au obtinut acest drept. Mai departe pot obtine si sapte licente, nu numai una”.

Cluburile Concordia Chiajna si CSMS Iasi au retrogradat la finalul sezonului, incheind campionatul pe locurile 15 si 17. Dintre cele 18 grupari din Liga 1, Rapid, Universitatea Cluj si CS Turnu Severin nu au primit licenta pentru a evolua in editia viitoare a Ligii 1 si au fost retrogradate.

Dragomir – RCS&RDS, iubire cu scantei

Mircea Sandu spera ca membrii Comitetului Executiv al FRF sa aplice cu rigurozitate regulamentul, indiferent de prevederile contractului de drepturi de televizare a meciurilor din Liga 1, negociat de Dumitru Dragomir. De altfel, problemele pe care „Corleone” le are cu gigantul RCS&RDS nu-l intereseaza catusi de putin pe Sandu, care afirma ca „se incearca ramanerea a 18 echipe in Liga 1, dar eu sper ca membrii C.Ex sa aiba destul de mult discernamant si sa aplice regulamentul asa cum este el. Nu ma intereseaza drepturile TV. E o problema care nu ma intereseaza, nu am fost consultat nici cand s-au incheiat contractele, nici cand s-au purtat discutiile. Cei care au negociat, trebuiau sa lase, din punctul meu de vedere, o portita prin care sa se spuna ca modificarea sistemului competitional voit, printr-o hotarare, sau fortat, prin regulament, cand nu se indeplinesc conditiile regulamentare, nu impune schimbarea conditiilor contractuale. Nu s-a intamplat asta, nu e problema mea, e problema celor care au incheiat contractul! Eu sunt pentru aplicarea regulamentului suta la suta, pe criteriul sportiv. Si cu locurile asa-zis vacante sa ramana atatea cate se poate, 16, 15 sau 17”. Urmatorul Comitet Executiv este stabilit pentru vineri, 21 iunie.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger