AcasăRecomandariMircea Sandu arunca bomba: Adio, Euro 2020 in Bucuresti!

Mircea Sandu arunca bomba: Adio, Euro 2020 in Bucuresti!

La mai bine de un an distanta de cand a UEFA a promis ca Arena Nationala din Bucuresti va gazdui meciuri la C.E. din 2020, Romania nu a indeplinit niciunul dintre punctele stipulate in acordul semnat cu UEFA.

Sandu trage un semnal de alarma pentru autoritati

Printre altele, forul de la Nyon a cerut o linie de metrou care sa lege Capitala de Aeroportul Henri Coanda, dar si o autostrada intre Bucuresti si Arad (vama Nadlac), punct de intrare in tara pentru suporterii care vor veni la meciuri. N-a inceput nici modernizarea celor trei stadioane bucurestene (Ghencea, Dinamo si Giulesti) pe care se vor antrena echipele desemnate sa joace in tara noastra. Toate astea au avut un impact negativ la UEFA. Nu este exclus ca Romania sa piarda dreptul de a organiza partide la Euro 2020, mai ales ca alte tari asteapta la rand.
Fost presedinte al FRF si pana anul trecut membru in Comitetul Executiv al UEFA, Mircea Sandu este omul care a facut „cadou” Romaniei turneul final din 2020. Tot el atrage atentia asupra rusinii care ne ameninta: „Au trecut un an si doua luni si nu vad sa se fi intamplat ceva. Dosarul are niste obligatii foarte clare, pe care statul roman, prin Guvern, si le-a asumat, dar eu nu am vazut nimic intr-un an si doua luni. In schimb, noi facem stadion la Targu Jiu… Hai sa va spun ceva – erau 5 orase mari desemnate sa fie fan-zone, Timisoara, Craiova, Iasi, Cluj si Constanta, in care trebuia sa dezvolti, sa promovezi C.E., sa faci niste minime investitii”, a rabufnit Sandu. „Nasul” a aratat care erau investitiile considerate prioritare: „In primul rand, cele patru stadioane din Bucuresti care trebuiau sa gazduiasca antrenamentele pentru cele patru meciuri trebuie sa fie la 4 stele. Noi am desemnat stadioanele echipelor Steaua, Dinamo, Rapid, plus Tineretului, la Arcul de Triumf. Fiecare stadion trebuie sa aiba tribune acoperite. In plus, in Bucuresti trebuie facut metrou de la aeroport pana in centru si asta cu termen de finalizare 2019. Apoi, obligatoriu o autostrada Bucuresti – Nadlac”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
551 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger